Suporter pe jumatate, un alt reper pentru romani !

| 0 comments

De cand ma stiu, in Romania exista aceasta problema. Nu stim sa ne incurajam sportivii pana la capat. Cum au pierdut o data, cum incepem sa-i facem in toate felurile. Si asta in special in fotbal, dar e valabil la toate sporturile. Cel mai trist e ca si in timpul Jocurilor Olimpice facem acest lucru.

Si aici ma refer in special la fetele noastre de la canotaj, Georgeta Andrunache si Viorica Susanu, la tot echipajul de 8+1 de la canotaj sau chiar la Alina Dumitru de la judo.

In primul rand, acesti sportivi ne-au bucurat in atatia ani cu foarte multe medalii (olimpice, mondiale si europene), iar noi asa le rasplatim devotamentul? Si ce daca Andrunache si Susanu s-au clasat doar pe 5 la Londra? Si ce daca echipajul de 8+1 s-a clasat pe locul 4? Si ce daca Alina Dumitru a luat doar medalia de argint? Mergeti voi acolo si sa va vad cat sunteti de buni. Din spatele calculatorului, ip-ului toti sunteti eroi. Plus ca acesti oameni sunt extraordinari ca si caractere. Am cunuscut-o personal pe Alina si pot sa spun ca e o femeie de nota 20. Iar pe oameni de nimic ii lingeti direct in “gaura neagra”, scuzati expresia.

Plus ca Romania sta bine pana acum in clasamentul pe medalii, avand sub multi colosi, tari foarte dezvoltate care investesc foarte mult in sport: ex Brazilia, Slovenia, Canada, Suedia, Spania, Serbia samd. Si inca mai avem de luat medalii. Multumesc Arhi pentru idea cu medaliile. Am mai scris despre invidie si frustrare.

Asa ca mai bine va vedeti de treaba, va amintiti ca sunteti romani si haideti sa-i sustinem pe ai nostri pana la capat. Credeti-ma ca aceste lucruri se vor vedea in timp. Nici lor nu le cade bine cand vad atatea injuratori pe diferite site-uri si probabil ca si de asta se gandesc la “renuntare”.

Mai jos ale rezultatele romanilor in probele de ieri la JO:
Bogdan Juratoni a pierdut in primul tur la box, categoria 75 kg in fata unui fost vicecampion mondial, Abbos Atoev din Uzbekistan (10-12). Eu l-am vazut castigator pe Bogdan, fara subiectivism.
Echipa Romaniei de polo a pierdut in fata Ungariei (campioana olimpica en-titre) (15-17). Eu zic ca le-au ca tremurat cracii la unguri putin. Azi am jucat ca o echipa, dar am avut multe eliminari.
Norbert Trandafir s-a oprit in semifinale la 50 metri liber, dar a doborat recordul national (22.22)
Echipajul de 8+1 feminin a terminat pe 4.
Camelia Potec nu s-a calificat in finala la 800 metri.
Echipajul masculin de patru rame nu s-a calificat in finala.
Daniel Brata a fost invins in primul tur la judo, categoria 100 kg.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.