Regizorul Tudor Jurgiu si filmul “Cainele Japonez” !

| 0 comments

Incep prin a spune ca Tudor Jurgiu mi-a fost coleg de clasa in scoala primara (1-4) plus coleg de liceu si sunt mandru de asta. Intotdeauana a fost un baiat linistit si care si-a vazut de treaba, iar astazi este un regizor apreciat in tara si in strainatate.

Unul dintre filmele pe care le va scoate este lungmetrajul “Cainele Japonez“, in care este vorba despre un batran, a carui rol il joaca marele actor Victor Rebengiuc, care si-a pierdut, casa si economiile in urma unei inundatii. El nu stie daca sa pastreze sau nu pamantul dat de Primarie, dar intoarcerea fiului sau din Japonia il va ajuta sa o faca.

Proiectul “Cainele japonez” a obtinut premiul Krzysztof Kieslowski pentru cel mai bun scenariu din Europa Centrala si de Est, in programul ScriptEast 2009 si premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, la Concursul National de Scenarii din 2008 organizat de HBO Romania. Recent acest proiect a fost adaptat pentru film de Tudor Jurgiu, impreuna cu Gabriel Gheorghe.

Din distributie fac parte: Victor Rebengiuc, Serban Pavlu, Kana Hashimoto, Constantin Draganescu, Ioana Abur, Alexandrina Halic, Laurentiu Lazar.

Imi place si ideea, dar si titlul filmului. Cred ca merita vazut, numa din “prima descriere”. Din cate am inteles, filmarile au inceput si vor avea loc in cateva sate din Giurgiu. Filmul va aparea pe marile ecrane in aprilie 2013. BRAVO Tudore!

cainelejaponez2013.jpg
Victor Rebengiuc si Tudor Jurgiu

poza librafilm.net

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.