Sa nu se mai dea bani de la stat Bisericilor !

| 0 comments

De cateva saptamani este un scandal enorm in Romania, legat de finantarea Bisericilor sau sa spun mai frumos, cultelor religioase de catre stat. Biserica Ortodoxa face profit de zeci de milioane de euro anual, si mai sunt finantate si de stat. S-au construit o droaie de Biserici, fara rost, in loc sa se construiasca spitale, azile, sali de sport si sa se investeasca in productie, agricultura, pentru a putea readuce Romania pe linia de plutire. Cu tot respectul pentru credinciosi, dar sunt prea multe biserici, de care nu avem nevoie. Mai ales de Catedrala Mantuirii Neamului, pe care se cheltuie nu mai putin de 400 de milioane de euro. Numa de cheltuiala asta nu avea Romania nevoie acum. Cu banii astia investeau in cateva spitale, prin care aveau grija de credinciosi. Cum sa mearga credinciosii la biserica bolnavi?

Eu sunt unul dintre cei care propun, ca si cultele religioase sa nu mai fie finantate de stat, iar cine vrea sa doneze bani sau 2% din impozit sa o faca personal. BOR are destul profit incat sa nu mai trebuiasca finantata de la stat. Plus ca nu platesc taxe pe cladiri.

Sunt sigur, ca multi care citesc aceste randuri o sa zica ca sunt “satanist” si ca m-am inrudit cu dracu, dar eu gandesc obiectiv. Pentru mine Biserica este o institutie, ca oricare alta, ce nu are legatura cu divinitatea si trebuie sa se supuna regulilor ca toti ceilalti. Omul e om, indiferent ce profesie are sau de unde provine. Va las cu o “campanie” haioasa distribuita pe facebook :))

bisericasrl_zps8b54766b.jpg

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.