Romani nerecunoscatori si jurnalisti de duzina !

| 2 Comments

Eu unul am asteptat aceste Jocuri Olimpice de la Londra cu mare ardoare, in primul rand pentru ca sunt o data la patru ani si in al doilea rand pentru ca e o senzatie unica.

Ceremonia de deschidere a fost draguta, dar pe parcursul olimpiadei au aparut o droaie de probleme si mi s-a scarbit. In primul rand au fost mai multe decizii eronate, printre care cea a coreencei Shin A Lam la spada feminin individual si in al doilea rand, romanii mi-au demonstrat inca o data ca nu stiu sa fie suporteri adevarati. Binenteles ca nu ma refer la toti ci doar la multe, multe specimene, care vorbesc din spatele monitorului.

Ieri s-a mai intamplat o chestie, care m-a degustat si mai tare, si anume ca ziarul ProSport, cica unul dintre cele mai bune din Romania, a publicat pe site-ul lor o stire legata esecul fetelor noastre de la spada, care n-au reusit sa treaca de primul tur, fiind invise de coreence (45-38). Titlul a fost “Fetele Power Praf au fost PRAF”. Binenteles ca au modificat, dar eu am fost mai rapid si aveti mai jos o imagine, care demonstreaza inca o data incompetenta jurnalistilor romani. Nici in gluma nu e voie sa se scrie asa ceva. Castiga cativa vizitatori in plus si multe, multe voturi negative. Adica fetele astea s-au sacrificat enorm, au adus in tara doua medalii de aur mondiale, trei medalii de aur si una de argint europene, trei Cupe ale Campionilor Europeni, la echipe din 2006 incoace, un bronz si un argint pentru Anca Maroiu la europene (argintul in 2012), un argint si un bronz pentru Ana Maria Branza, tot la europene, plus un argint la JO Beijing 2008 si un aur pentru Simona Gherman, la europenele de anul asta. Binenteles ca nu mai punem in discutie toate etapele de Cupa Mondiala castigate de ele. Sau vreti sa vi le enumar? Cred ca nu incap in pagina. (sursa scrima.info)

Daca jurnalistii scriu asa, in batjocura, atunci la ce sa ne asteptam de la oamenii simpli? Sincer, nu le meritam pe aceste fete. Gata, au pierdut o data si le-am dat in cap. Dintr-o data sunt cele mai rele si nu mai exista pentru noi. Cand castiga sunt cele mai tari, iar jurnalistii se inghesuie ca milogii sa le ia interviuri. Eu va sugerez sa va revizuiti comportamentul si sa ganditi limpiede, macar o singura data. Fetele au pierdut, s-a intamplat, asta este, mergem mai departe. Si totusi nu am pierdut la oricine, ci la fetele din Coreea de Sud, care sunt extraordinare. Pana acum 5, 6 ani coreenii nu prea contau in acest sport numit scrima. Chinezii au inceput sa ia medalii de prin 2000, 2001. Asiaticii s-au ridicat enorm de mult si de bine in ultimii ani si acum domina aproape tot. Si nu doar in scrima, ci in aproape toate sporturile. Au campion olimpic si la inot! De ce? Pentru ca tac si fac, iar publicul ii sustine neconditionat.

Si nu doar aceste tari s-au ridicat in acest sport. Tin minte ca am fost la Cupa Campionilor Europeni la Spada Masculin in 2004, la Heidenheim, Germania si erau prezenti niste sportivi, din niste tari, care nu contau deloc in spada (de fapt nici in scrima). Era un venezuelean, care era slabut, iar zilele trecute alt venezuelean a luat AURUL olimpic, tot la spada masculin. E prima medalie pentru scrima din tara lor si primul aur in 44 de ani. Pe locul 2 s-a clasat un norvegian, care a luat tot prima medalie in scrima pentru tara sa. Se astepta cineva? Nici pe departe. Un egiptean a luat medalie de argint la floreta masculin, SUA a luat prima medalie la spada feminin (SUA s-a ridicat tot de cativa ani foarte tare), Franta n-a luat nici o medalie, Italia a fost salvata de fetele de la floreta si de sabia masculina, iar Germania s-a chinuit sa ia un argint prin Heidemann (si ala furat de la coreeanca Shin A Lam). Plus ca Rusia a incheiat fara medalie de aur din 1956 incoace. Totusi Italia, Germania, Franta, Rusia, Ungaria au foarte multe scoli de scrima in tara lor si o traditie imensa. S-au schimbat foarte multe lucruri in scrima si noi trebuie sa intelegem asta. Noi am luat un argint prin echipa de sabie masculin.

Si ce daca Coreea de Sud a venit in pregatire la noi? Care e problema? Cica ne-au furat tactica si asa ne-au batut. Viceversa nu e valabil? Lasati va rog copilariile si ganditi logic. Fetele au avut cateva zile proaste si asta e tot. In sport conteaza forma de moment. Sunt sigur ca fetele noastre isi vor reveni si vor castiga iar medalii. Dar trebuie sa invatam sa le sustinem. Trebuie sa invatam sa nu mai credem tot ce se zice si sa dam declaratii la cald. Trebuie sa asteptam declaratiile sportivilor si dupa aceea sa facem o analiza, binenteles daca ne pricepem. Daca nu ne pricepem stam in banca noastra samd.

Trebuie sa incepem sa investim cu adevarat in sportul romanesc, daca vrem sa avem performante la mai multe sporturi si nu sa ne bazam pe 2, 3 sportivi, iar daca cumva ne dezamagesc sa-i porcaim de la pamant pana la cer. Presedintii de federatii trebuie sa nu se mai planga atat si sa inceapa sa faca ceva, ca sa se simta. Plus oamenii puternici din tara ar trebui sa investeasca in sport, nu in referendum-uri fara rost si atatea Biserici. Si multe altele.

Noi ne-am blocat in meciul cu sud-coreencele, nu-mi dau seama ce s-a intamplat cu noi. N-a contat faptul ca asiaticele s-au pregatit cu noi in Romania, n-aveau ce sa ne fure. Noi tragem intr-un fel, ele in altul, acea pregatire a ajutat ambele echipe. Dupa meciul pierdut cu echipa Coreei de Sud am stat in vestiar impreuna, dar fiecare cu gandurile ei, ne-am gandit cum am pierdut, dar n-am gasit nicio explicatie. Decat poate un faptul ca o natiune precum Coreea de Sud a avut reprezentanti in primii patru la toate probele aici la Londra, a spus Anca Maroiu

Ne-am batut joc de munca noastra, ne asumam toate criticile. ne asumam esecul, nu ne-a mers nimic. Nu se va mai repeta ce s-a intamplat aici niciodata. Noi am urcat spada romaneasca pe podium, noi am coborat-o, din pacate. Nu stiu ce s-a intamplat cu noi, nu pot face acum o analiza, a spus Ana Maria

Hai Romania!

prosportpraf.jpg

prosportpraf1.jpg

Aveti aici un articol interesant scris de unul dintre putinii jurnalisti sportivi buni din Romania, si anume Tolontan. Mai imi plac Voichin, Mitran, Manolo si atat!

Mai jos ale rezultatele romanilor in probele de ieri la JO:
Echipa Romaniei de Spada Feminin a pierdut in primul tur in fata Coreei de Sud (38-45). La final s-a clasat pe 6.
Nationala de Polo a pierdut in fata nationalei Muntegrului (12-8).
Ancuta Bobocel nu s-a calificat in finala la 3000 metri obstacole.
Cristina Casandra nu s-a calificat nici ea la 3000 metri obstacole.
Echipajul de patru rame fara carmaci, pe 6 in finala B.

Articole Relevante:

Respectul celor de la realitatea fata de oameni !


“Sunteti Penibili” a la GSP.ro !

Cei de la Antena 1 o dau in bara din nou !

Atata poate presa bucuresteana – ep 2 !

2 Comments

  1. Nici eu n-am sa inteleg cum o medalie de argint la Olimpiada este un … esec!!!!

  2. Cred că e o boală a românului să ţină doar cu echipa care câştigă. Şi-apoi, suporterii adevăraţi, câţi or fi ei, sunt alături de sportivi, indiferent ce rezultat au.

    Nu poţi fi mereu printre victorioşi şi oamenii ar trebui să ştie asta, mai ales că absolut sigură că fetele nu s-au culcat pe lauri.

    Cum câştigă cineva, românului îi iese inima din piept şi la fiecare colţ de stradă ştie să se mândrească de asta. Dar cum rămâne cu sportivii care încearcă, care-şi petrec viaţa în cantonemente şi tot ce au nevoie după o asemenea etapă e suportul a celor care ironic se numesc “suporteri”?

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.