Parca Jocurile Olimpice nu mai sunt ce-au fost !

| 0 comments

Ieri s-a intamplat la Jocurile Olimpice un lucru, care m-a dat pe spate de tot. In primul rand nu am crezut ca se poate intampla asa ceva la Jocurile Olimpice. Totusi e un eveniment special, care nu merita stricat cu rahaturi dinastea.

S-a intamplat la semifinala de la spada feminin individual, intre coreeanca Shin A Lam, sportiva care a scos-o pe Anca Maroiu in sferturile competitie si nemtoaica Britta Heidamann. In timpul regulamentar a fost 5-5, iar dupa aceea fetele s-au duelat pentru “tusa de aur”. La finalul celor 3 minute suplimentare, coreeanca era calificata in finala daca egalitatea se mentinea pentru ca avea prioritate. Arbitrii au prelungit nejustificat timpul, iar nemtoaica a reusit o tusa dupa patru atacuri incheiate cu “dubla”, lucru imposibil in timpul care a ramas pana la final. Nemtoaica a fost declarata castigatoare, iar Heidemann s-a bucurat ca ar fi castigat pe drept. Nu zice nimeni ca nemtoaica nu e buna, dar ea n-a dat dovada de fair play. Sincer, i-am crezut pe nemti altfel.

Nu am vazut asa ceva de cand ma uit la scrima, si mai ales la Jocurile Olimpice. Lui Shin A Lam nu i-a venit sa creada, cum nici mie, nici acum nu-mi vine si a ramas pe plansa plangand timp de vreo o ora. In acest timp toata lumea ii huiduia pe oficiali. Antrenorul ei, impreuna cu Federatia Coreeana au depus contenstatie, “arbitrii” au deliberat, dar decizia tot nu s-a schimbat.

Shin A Lam a ajuns sa lupte pentru bronz cu o chinezoaica si a pierdut meciul datorita faptului ca nu s-a mai putut concentra. A ramas fara medalie dupa o decizie tampita. Da, inteleg ca se greseste, dar cand toata lumea iti spune ca ai gresit trebuie sa dai inapoi. Mi-a placut totusi prestatia publicului, care a aplaudat-o pana la capat. Si ma bucur ca finala a fost castigata de ucrainianca Shymiakina. Era prea de tot ca nemtoaica sa ia aurul.

Ma mir ca Alisher Usmanov (Presedintele Federatiei Internationale de Scrima) si Ana Pascu (Vicepresedintele Gederatiei Internationale si Presedintele Federatiei Romane de Scrima) n-au facut nimic. De ce Vizer (presedintele federatiei internationale de judo) a putut schimba ieri o decizie eronata a arbitrilor? Poate sunt “mai socat” pentru ca scrima e sportul meu de suflet. Am vb ieri cu tata, care e si el antrenor de scrima si a zis ca nici el nu intelege. Shin A Lam, daca citesti vreodata acest mesaj (cu google translate) sa stii ca suntem alaturi de tine! Tu ai fost in finala!

/simalam.jpg

/simalam1.jpg

poze daylife.com

A mai scris despre subiect si Nebuloasa

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.