Serpasii – Stapanii Everestului !

| 4 Comments

Un serpas nepalez a escaladat varful Everest de 17 ori. Appa Sherpa in varsta de 47 de ani a ajuns la 8.850 metri altitudine impreuna cu o echipa care a fost formata din alti 7 serpasi si un alpinist strain. Din 1989 incoace el a participat in fiecare an la cate o expeditie. Cu banii castigati de alpinistii straini el si familia lui, formata din sotie si cei patru copii, au dus-o bine tot restul anului. In 2003 vroia sa se retraga dar nevoile financiare l-au facut sa continue. Parerea mea e ca acesti oameni trebuie respectati. Faptul ca escaladeaza acesti munti foarte periculosi plus ca infrunta aceasta vreme foarte nasoala te face sa te gandesti la un anumit lucru <<Cat curaj pot avea acesti oameni?>> Si acuma ma refer mai mult la acesti bastinasi care vor sa castige bani frumosi ca sa-si trimita copii la scoala si ca sa-si intretina familia cum trebuie tot restul vietii. Ceea ce nu-mi place este ca alpinistii straini profita de ei pentru a se face cunoscuti, sa devina si ei renumiti ca au escaladat varful Everest.

serpas.jpg

4 Comments

  1. Ma pasioneaza si pe mine alpinismul … dar ce-i mult, strica. Tot respectul pentru ei … dar nu faci chiar orice pentru bani, are si el o varsta … si nu o respecta!

  2. yo zic asa, oamenii aceia au nevoie de bani mai mult ca noi, familiile lor sunt compuse din vreo 3 4 copii minim, au ceva guri de hranit.. plus ca vor ca si copiii lor sa aibe tot ce e mai bun si sa mearga la scoala.. e isi dau totul pt familie dar o fac si din pasiune.. nu ca alpinistii straini care o fac pt renume plus nivelul de trai, in Nepal e foarte scazut.

  3. dani da cine i’o pus sa faca atatia copii ?

  4. Pingback: Omul = cea mai josnica si rea fiinta - ep 2 ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.