Le-au pierdut sirul !

| 1 Comment

Insulele indoneziene formeaza cel mai mare Arhipelag din lume. Oficial, numarul lor este de 17.504, dar cifra nu este foarte sigura si, in plus, ar putea sa scada ca urmare a incalzirii globale si a cresterii nivelului marii. Potrivit estimarilor, Indonezia ar putea pierde aproximativ 2.000 de insule pana in anul 2030 daca nivelul marii va continua sa creasca. Pana acum Insulele nu au avut un nume propriu-zis, doar putin peste jumatate au nume. Coordonatorul acestui proiect, Alex Retraubun s-a intrebat “Cum poti conduce insulele daca nu le cunosti identitatea?”.
Autoritatile au hotarat, pana nu e prea tarziu, sa faca un recensamant. Retraubun s-a gandit sa viziteze fiecare insula in parte, sa vada daca sunt populate <<Mai putin de jumatate dintre insulele indoneziene sunt populate>> sa noteze coordonatele si sa intrebe populatiile aflate pe Insule, din ce comunitate fac parte.
Parerea mea e ca trebuia sa le puna cate un nume demult. Eu nu cred ca nu au oameni competenti care sa aiba grija de asa ceva, sa tina o baza de date in care sa fie trecut numele Insulelor. Si plus ca trebuie sa ne gandim si la oamenii aia care traiesc pe acele insule, daca ii intreaba cineva “Pe ce insula traiesti?” si ei sa zica ca habar nu au. Dupa gandirea mea, suna foarte jenant. Eu inteleg ca in ASIA traiesc multi oameni si sunt multe insule care sunt nepopulate dar totusi, cum ziceam si inainte, nu cred ca e vorba de “neputinta” ci de neglijare totala.

indonesia.gif

One Comment

  1. Daca tot creste nivelul apelor … in maxima cateva sute de ani … nici Spania sau alte tari de pe marginea continentelor nu vor mai exista ;)

Leave a Reply

Required fields are marked *.