79,1% dintre romani ar vota impotriva demiterii presedintelui !

| 5 Comments

Aproape 80 % dintre romani vor vota Nu demiterii presedintelui Traian Basescu, la referendumul din 19 mai, arata un sondaj de opinie realizat de INSOMAR si Metro Media Transilvania. Investigatia sociologica a vizat mai multe aspecte, printre care intentia privind prezenta la vot sau cat sunt de interesati romanii de rezultatul referendumului.

Sondajul realizat de INSOMAR si Metro Media Transilvania arata ca 79,1 % dintre cei chestionati s-au pronuntat impotriva demiterii, iar 20,9 % – pentru demitere.

Veti vota pentru sau impotriva demiterii presedintelui Traian Basescu?
79,1% – impotriva demiterii
20,9 % – pentru demitere

Sondajul arata ca patru procente dintre cei care se vor prezenta la urne vor vota altfel decat isi doresc.

Desi peste 79 % dintre cei chestionati au afirmat ca vor vota impotriva demiterii, doar aproximativ 75 % au indicat corect casuta pe care trebuie sa o stampileze pentru a exprima aceasta optiune.

Din buletinul de vot veti alege casuta DA sau pe cea cu NU?
24,7% – DA
75,3 % – NU

Din sondajul realizat de Insomar si Metro Media mai reiese ca 77,1 % dintre cetatenii cu drept de vot se vor prezenta la urne. 15,9 procente sunt indecisi, iar 7 % sigur nu merg la vot.

Cat de sigur sunteti ca veti merge sa votati la acest referendum?
77,1% -sigur merg
15,9 % -nu stiu
7,0% – sigur nu merg

76 % dintre cei chestionati s-au declarat foarte interesati de rezultatul votului, in timp ce 24 % spun ca acesta ii intereseaza putin sau deloc.

Cat de interesat sunteti de rezultatul votului la acest referendum?

76% -foarte interesat
24% -putin sau deloc interesat

Sondajul a fost realizat, la comanda Realitatea TV, pe un esantion de 12.400 persoane, in perioada 12-14 mai, in toata tara si are o marja de eroare de 1%.

Sursa: Realitatea.net

In primul rand eu zic ca se stia dinainte ca o sa iasa Basescu. Din moment ce poporul l-a ales, cei 322 de magnifici nu au dreptul sa-l demita mai ales ca nu a incalcat constitutia. In al doilea rand la meeting-urile ANTI-BASE astia de la PSD, PRM, PC etc au avut niste discursuri de nota 0. Papusica Geoana cu declaratiile lui de genul “Base, Congo este tara ta” si-a taiat craca de sub picoare. Daca tot vrei sa castigi voturi, mai ales la un asemenea nivel nu cred ca iti permiti sa vorbesti in asa hal.

5 Comments

  1. Asa sper sa si fie !! Si eu o sa merg la vot ca doar e prima oara:) si bine inteles o sa votez NU

  2. Mersi pentru articol, si pentru sondaj. E bine sa stim ca 3/4-ul cetacenilor romani in aceasta privinta se gandesc la fel.

  3. nu stiu ce se mai obosesc astia ma ca oricum base ramane presedintele….

  4. Is indecis … dar … as vrea sa-i vad pe toti pe rug :D
    De data asta votez sa ramana Base … presedinte, dar cred ca voi regreta!

  5. oricum Base iese :)

Leave a Reply

Required fields are marked *.