Se extinde Spitalul Judetean Oradea cu bani europeni !

| 0 comments

Pot sa spun sincer ca stiu acest spital aproape pe de rost. Nu e bine cand spun asta, dar am avut de-a lungul timpului probleme cu cei din familie. Asta este, viata merge mai departe, dar conditiile naspa din spital raman. Pe langa sistemul sanitar bolnav si multi dintre angajatii spitalului care nu se ocupa ca lumea de tine, daca nu ai pile, pot sa zic ca avem conditii nu asa de bune pentru era in care ne aflam. Da, sunt aparate de ultima ora in spital, dar conditiile lasa sa de dorit. Daca intrati in unele sectii, saloane va speriati. Aveti impresia ca traim in anii 70 sau 80.

Cica se extinde Spitalul Judetean cu o cladire total noua, dotata cu toate aparaturile de ultima generatie necesare. Extinderea va fi realizata pe actualul spatiu destinat parcarii si accesului auto.

La parter se va amenaja o zona de policlinica-ambulator, care va face legatura printr-o pasarela cu corpul B existent Aici vor functiona sectiile de Ortopedie, Chirurgie Toracica, Vasculara si Cardiovasculara, Medicina Interna, Endocrinologie, Neurologie, Reumatologie, Cardiologie, Neurochirurgie, Chirurgie Plastic, Chirurgie si Urologie. Nivelul 1 va fi amenajat la fel ca si parterul si aici vor functiona sectiile Gastroenterologie, Oftalmologie, Psihologie, Oncologie, ORL, BMF/Chirurgie dentoalveolara, Diabetologie, Dermatologie, Nefrologie, Alergologie, Medicina Sportiva si Medicina Muncii. La nivelul 2 va fi zona administrativa cu zona de secretariat, spatii destinate personalului administrativ, cu sala de mese si grupuri sanitare. La nivelul 3 va fi noua sectie ATI cu 22 de boxe cu cate un pat, realizate prin pereti din sticla pe structura metalică, grupuri sanitare, depozite pentru curățenie și echipamente și zone de supraveghere. Legatura cu spitalul se va face printr-o pasarela propusa, care face legatura atat cu corpul B cat si cu corpul A existent. Proiectul va costa undeva la 11 milioane de euro, din care 2.3 va fi contributia orasului si restu din fonduri europene.

Sper ca aceasta extindere sa fie un nou inceput si sper ca si restul spitalului sa fie “schimbat” candva. Sper ca si sistemul sanitar si oamenii sa se schimbe. Sa se realizeze ca vietile oamenilor sunt importante si fara sa dai spaga.

Mai jos aveti cateva poze cu noul corp.

spitaljudeteannou.jpg

spitaljudeteannou1.jpg

spitaljudeteannou2.jpg

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.