Alba Blaj, vicecampioana europeana la volei feminin !

| 0 comments

Alba Blaj, o echipa de volei feminin cu un buget care ajunge maxim pana la 1.5 milioane de euro a devenit ieri vicecampioana europeana, dupa ce a pierdut in finala Ligii Campionilor cu VakifBank Istanbul (0-3), o echipa care are aproximativ 12 milioane de euro buget si a castigat patru Ligi ale Campionilor, 2011, 2013, 2017 si 2018. In 2014 si 2016 au terminat pe locul 2, iar in 2015 pe locul 3. Numa chinezoaica Zhu are 1 milion si ceva salar. Alba Blaj s-a aflat pentru prima oara intr-un Final Four al Ligii Campionilor de Volei Feminin.

Intr-adevar, sunt doar patru romance in lot, dar asta conteaza mai putin. Ce-au realizat fetele astea e fenomenal. Au invins echipe foarte bune ale Europei ca si Galatasaray Istanbul (3-1, in semifinale, Turcia) sau Developres Rzeszow (Polonia), ASPTT Mulhouse (Franta), Volero Zurich (Elvetia) in grupe. Au ajuns in primele sase echipe ale Europei, si pentru ca Romania a primit organizarea Final Four-ului, echipa romaneasca a ajuns direct in primele patru echipe. S-a batut de la egal la egal cu cea mai puternica echipa de volei feminin din lume, VakifBank Istanbul (17-25, 11-25, 17-25).

albablaj2018.jpgPoza Catrinel Oprisiu

Doua jucatoare de la noi au intrat in cea mai buna echipa a Ligii Campionilor, si anume romanca Nneka Onyejekwe si cubaneza Ana Cleger.

albablaj20181.jpg
Poza gsp.ro

Lotul Volei Alba Blaj:

Nneka Onyejekwe, Andreea Tamas, Ramona Rus, Adina Salaoru (capitan) (toate patru Romania), Mariana Thomaz (Brazilia), Tijana Malesevic (Serbia), Slavina Koleva (Bulgaria), Petya Barakova (Bulgaria), Aleksandra Crncevic (Serbia), Ana Cleger (Cuba), Selime Ilyasoglo (Turcia), Melisa Memiș (Turcia), Lena Molers (Germania), Lynda
Morales (Puerto Rico), Natasa Krsmanovici (Serbia).
Antrenor: Darko Zakoc

Fetele noastre au intrat in istorie cu acest rezultat. Eu unul sunt foarte mandru de ele. Sper sa nu se schimbe echipa si daca ne intarim, sa fim anul viitor tot acolo. In acest an a devenit campioana nationala CSM Bucuresti si va fi echipa care va juca in grupe anul viitor. Alba Blaj va juca in preliminarii si sunt sigur ca se va califica in grupe.

albablaj20182.jpg
Poza Volei Alba Blaj

Ceea ce m-a deranjat pe mine e faptul ca nu s-a facut deloc reclama pentru acest Final Four. Pe Firea si pe cei de la Primaria Capitalei i-a durut exact in cot de aceasta competitie. E inadmisibil ca la o finala sa fie asa goala sala. Daca se promova ca lumea, venea lumea sigur la sala. Bine ca dam bani la catedrale si tampenii. Nu investim deloc in sporturi ca handbal, volei, scrima, polo, gimnastica, haltere, lupte, tenis, judo la care chiar avem performante. De pretul la bilete nu mai vorbesc, sa pui 100-150 pana la 1400 (vip) lei biletul la volei, nu-ti vine nici naiba. Reamintim ca voleiul masculin a obtinut 13 Ligi ale Campionilor pana in 1981, deci avem o istorie in acest sport, care e lasat balta.

finalavolei2018.jpg
Poza Daniel Remes

finalavolei20181.jpg
Poza Catrinel Oprisiu

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.