Horia Tecau, locul 2 la Australian Open 2014, dar tenisul romanesc e in crestere !

| 0 comments

Duminica dimineata, de la ora 7 m-am trezit sa urmaresc finala de dublu mixt, de la Australian Open, dintre Horia Tecau/Sania Mirza (Romania/India) si Daniel Nestor/Kristina Mladenovic (Canada/Franta). Asa cum m-am trezut si acum o saptamana sa vad sfertul de fianala, pe care l-a jucat Simona Halep. Din pacate ambele meciuri le-am pierdut. Simona pentru, ca n-a fost in forma la meciul respectiv, si pentru ca adversara ei a fost pe val (a ajuns pana in finala), iar Horia, pentru ca partenera nu l-a ajutat destul si pentru ca adversarii au fost mai buni.

Horia a castigat acum doi ani finala de dublu mixt, tot la Australian Open, dar alaturi de o alta partenera. El a ajuns de vreo trei ori in finala Wimbledon, la dublu masculin, alaturi de suedezul Robert Lindstedt. A decazut putin, dar e tot acolo in top si ma bucur pentru el. E un sportiv extraordinar. In schimb, Simona creste de la turneu la turneu. Da, mai are cateva scapari, dar eu cred ca va ajunge si in top3 curand. Deocamdata e in top10 10! Bravooo!

Mie nu mi-a placut tenisul acum cativa ani, dar am inceput sa-l urmaresc, pentru ca am inceput sa avem astfel de sportivi. Da, sa-mi fie rusine, ca nu m-am uitat pana acuma, dar mi-am schimbat parerea despre tenis. Am inceput sa ma mai uit si la alte meciuri, mai ales intre astia din top 10.

Ma bucur ca a castigat elvetianul Wawrinka, in fata lui Nadal. Nadal e un sportiv mare si s-a vazut asta la sfarsitul meciului, dupa declaratii, dar acum elvetianul a castigat. Ma bucur ca a castigat sudezul Lindstedt finala de la dublu. Ma bucur pentru el, ca si cum ar fi fost roman de-al nostru.

Daca Romania ar investi mai mult si in celelalte sporturi, nu doar in fotbal am fi printre primele tari din lume. Din pacate nu prea aven conditi si antrenori de calitate. Sportivi buni sunt destui, talente nu mai vorbesc. Se vad cu ochiul liber. Hai Romania!

/tecauaustralianopen2014_zpsad4b5c9c.jpg

poza thehindu.com

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.