Articolele cu “Ungaria cumpara Pamant in Romania”, articole platite pentru scandal ?

| 1 Comment

Ieri si azi “au facut” valva pe internet niste articole cu “Ungaria cumpara Pamant in Romania”. La inceput au aparut pe site-uri necunoscute (n-are rost sa dau nume, ca nici nu conteaza), dar dupa un timp au aparut si pe hotnews, realitatea sau jurnalul. Cica aceste site-uri se respecta si au credibilitate. Cel putin, asa stiu, asa ar trebui sa fie. Nu?

In aceste articole se relateaza, ca un anume nene, mai exact d-ul Szabo Jozsef Andor, atasatul pe probleme de agricultura din cadrul Ambasadei Ungariei de la Bucuresti, declara ca Ungaria ar avea un plan, prin care sa cumpere terenuri agricole in Romania. Sau cel putin asa relateaza site-urile de mai sus. In articolele respective o sa gasiti aceleasi surse, si anume niste site-uri secuiesti (szekelyhon.ro, kronika.ro). “Declaratiile” astea au venit, dupa anuntarea legii, prin care suntem obligati sa dam posibilitatea strainilor (persoanelor fizice straine care sunt rezidente in Uniunea Europeana) sa-si cumpere pamant in Romania. Din cate am inteles, Baselu nu a promulgat legea si a cerut parlamentului sa o reexamineze. Vedem ce va fi. Pe hotnews s-a editat articolul, dupa ceva timp, cu faptul ca ambasadorul nu recunoaste nimic din aceste declaratii, facute de omul lui. Cica sunt inventii de “presa”.

Tind sa cred, ca sunt platite. In primul rand, ca toate duc spre acelasi site, in al doilea rand modul cum sunt scrise aceste articole si in al treilea rand, pentru ca n-au trecut decat cateva zile, de la anuntarea legii. La sfarsitul articolului, de pe hotnews apare un [P]. De obice asa se “semneaza” articolele platite. De ce pe Digi24 n-au aparut aceste articole? Stirea exista si pe Digi, dar e cu totul altfel scrisa! Scrie ca strainii vor sa cumpere teren agricol in Romania, ca e cel mai ieftin din UE, nu ca Ungaria vrea sa cumpere pamant in Romania. E o diferenta!

Eu nu cred ca statul ungar ar cumpara terenuri agricole la noi, pentru ca n-au ce face cu ele si ca nu cred ca dispun de finantele necesare (scrie si ingrosat, in lege, ca e vb de persoane fizice). Cu persoanele juridice si persoanele fizice nu e o noutate. Unii dintre cei mai mari agricultori din Romania sunt straini. Aici aveti top-ul investitorilor in agricultura, din Romania. Sase din primii 10 sunt straini si pun pariu ca si Ioan Niculae si Adrian Porumboiu au parteneri straini. In 2012 strainii au investit in agricultura romaneasca, nu mai putin de 1.4 miliarde de euro.

Asa ca va sugerez sa va temperati “nationalismul” si sa ganditi, inainte sa jigniti pe altii, indiferent daca e vorba de la romani la unguri sau de la unguri la romani. Partidul lui Tokes si UDMR vor numai sa creeze scandaluri, diversiuni, care sa ne faca sa nu vedem adevaratele probleme.  N-au treaba ungurii simpli din Romania, cu aceste lucruri. Nici macar nu cred ca-i intereseaza, pe mai multi dintre ei.  Politicienii trebuie alungati, nu ungurii.

Mai bine ne-am concentra asupra adevaratelor probleme. Si anume, ca se fac cursuri ieftine de agricultura, se obtin fonduri pe pile, iar mai apoi un procent mare din acesti “agricultori” renunta, ca ori nu sunt in stare, ori le e lene sa faca ceva.  Sau ca un procent mare din terenurile agricole, nu sunt lucrate si sunt tinute cu anii in paragina. Multe terenuri nelucrate sunt declarate, doar pentru a fi folosite la intocmirea proiectului, pentru a fi cele 10 hectare pe hartie.

Eu raman sa ma inteleg in continuare cu ai mei prieteni unguri. Traiti prezentul, nu trecutul. Deschideti-va ochii si mintea, ca de aia le aveti.

romaniunguri_zps4bf42749.jpg

Articole Relevante:

Transilvania in pericol, cu ZIARUL DE VALCEA !

Presa inflameaza spiritele inaintea meciului cu Ungaria si noi punem botu, ca de obicei !

Mitingurile secuilor pentru autonomie, o mare vrajeala !

“Problemele” cu ungurii in Romania !

One Comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.