Dacia 1300 Concept 2014 by Alexandru Maris !

| 0 comments

Uitati ce-a realizat un student roman, la Universitatea din Brasov dintr-o Dacia 1300 din anii 70, combinata cu elemente de la cateva masini de lux, cum ar fi Audi A7.

Il las pe Alexandru Maris sa va descrie conceptul. Mie unul imi place foarte mult si nu mai am cuvinte. Mi-ar place sa intre in productie, desi stiu ca e cam imposibil.

2014 Dacia 1300 Concept are la baza clasica Dacia 1300 produsa la Mioveni in anii ’70. Am pastrat toate elementele de pe masina originala: elementele cromate, grilele, forma farurilor si a stopurilor, amplasarea busonului de benzina chiar si jantele si le-am imbinat intr-o masina noua, masina care si-ar dori sa se plaseze in clasa de lux, printre modele ca Audi A7, Mercedes S-klasse ajungand chiar la Porsche Panamera. Astfel masina are dimensiuni generoase, aproximativ 5,1 metri lungime si 2 latime. Design-ul exterior este agresiv cu linii de caroserie foarte pronuntate dar pastrand in acelasi timp aspectul classic. Pentru interior am renuntat la bancheta spate si am transformat masina intr-una cu 4 locuri, 4 locuri foarte spatioase. Din nou pentru designul bordului am pastrat liniile originale ale masinii dar l-am adus la standardele zilelor noastre.
Trebuie avut in vedere ca acest model este un concept, un exercitiu de design si nu o masina gata sa iasa pe strada, din acest motiv sunt elemente care lipsesc de pe masina, cum ar fi stalpul B. In privinta tehnologiilor si al mecanicii ce ar putea fi implementata in aceasta masina prefer sa las lumea sa speculeze. Da, ar fi frumos ca masina sa aiba un motor V8 puternic si tractiune spate dar in acelasi timp un motor electric pentru cei mai eco-friendly. Din pacate din punctul meu de vedere proiectul este finalizat doar in proportie de 85% dar a venit timpul de a-l face public si de a trece la un urmator proiect ceva mai ambitios.

El a mai realizat si conceptul Dacia Logan Coupe.

dacia1300concept_zps4d7be25f.jpg"

dacia1300concept1_zpsf0567c16.jpg"

dacia1300concept2_zpsc8eb07fd.jpg"

dacia1300concept3_zpsd865f9c6.jpg"

dacia1300concept4_zpsf0567c16.jpg"

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.