Europa sub ape, iar noi trebuie sa fim solidari…

| 1 Comment

Sunt sigur ca toti stiti ce probleme sunt in acest moment in Europa Centrala cu inundatiile. Dunarea (Gemania, Austria, Slovacia, Ungaria), Merine (Elvetia), Vltava (Cehia), Rin (Germania), Vistula (Polonia), Salzach (Austria) si Elba (Germania si Cehia) au facut pagube materiale de miliarde de euro, zeci de mii de oameni evacuati si vreo 18-20 de morti in Elvetia, Germania, Ungaria, Austria, Polonia si Cehia. Si in Slovacia sunt mici probleme. In Budapesta Dunarea a ajuns pana la aproape 9 metri, in Bratislava pana la aproape 10 metri, iar in Germania a trecut de 12 metri. Din cate am inteles, la Praga au inceput apele sa se retraga.

Am vazut diverse pareri pe internet “nu ne intereseaza de Europa, nici pe ei nu i-a interesat de noi” sau “sa-i mane apele pe unguri, ca sunt niste jegosi” samd.

Eu zic sa nu aratam ca suntem atat de “prosti” si sa fim solidari, indiferent ce natie are probleme. Sunt sigur ca aceste tari vor trece usor peste aceste probleme, pentru ca sunt bine dezvoltate, dar nu stiu ce a-m fi facut noi, daca ar fi fost lovita Romania de astfel de probleme. Ar trebui ca autoritatile romane sa se sesizeze si sa le ofere vecinilor suport fizic, ca de material nu au nevoie. Din cate am inteles, s-ar putea ca Dunarea sa faca probleme si in Romania. In Franta si in Spania cica ninge abundent. Zapada cica ar fi ajuns in nordul Frantei la 60 de cm.

inundatiiungaria_zps6e4db28d.jpg
Inundatii Budapesta

inundagiigermania_zpsf91065bf.jpg
Inundatii in Deggendorf, Germania

inundatiicehia_zps6e8cf4ab.jpg
Inundatii in Melnik, Cehia

AICI, AICI, AICI, AICI si AICI gasiti mai multe poze

One Comment

  1. Cred ca putem vorbi mai mult decat de solidaritate in cazul acesta. Plecand de la fotografiile lui Romeo Tomescu realizez cu adevar ce s-a intamplat si nu ma gandesc decat la Dunarea noastra pe care autoritatile au afirmat ca o tin sub control. Sper sa nu urmam Germniei si Ungariei ca aici poate fi si mai rau.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.