Despre Oscar Pistorius, atletul cu proteze de carbon si performantele lui !

| 0 comments

Oscar Pistorius e un sportiv sud-african, caruia i-au fost amputate ambele picioare la numai un an de viata. Omul, de fapt copilul atunci, nu s-a dat batut, si-a achiztionat niste proteze si a continuat sa traiasca. A jucat polo, tenis si rugby cand a fost mic.

In 2003 a inceput sa alerge in probele de 100, 200 si 400 de metri la competitiile pentru sportivi cu dezabilitati. A luat aurul in toate trei probele la Jocurile Paralimpice de la Beijing.

Din 2011 a fost admis si la competitiile normale. El a luat argintul la CM de la Daegu in proba de 4×400 de metri, iar acum la Jocurile Olimpice de la Londra s-a calificat in semifinale.

In lume s-a creat un subiect enorm pe tema: daca e sau nu avantajat sau dezavantajat de protezele de carbon pe care le are acum. A fost acceptat si de Federatia Internationala de Atletism si de Comitetul Olimpic International si cred ca daca e sa se faca o contestatie, trebuie mers la ei. Degeaba discutam noi pe site-uri si pe bloguri subiectul asta.

Doi la mana, omul acesta degeaba are proteze, daca nu ar fi invatat sa le foloseasca. Stiu multe persoane, care traiesc ani buni cu proteze si tot nu se misca cum trebuie. E nevoie de o “combinatie” intre corp si proteze, ca sa se creeze un echilibru. Eu cred ca nu e totuna sa ai picioarele tale sau sa ai proteze, indiferent din ce material. Cred ca omul a muncit mult ca se obisnuiasca cu ele. Asta pentru unii nu mai conteaza. Cat despre alergare cred ca sta cam asa: Eu cred ca prinde viteza mai greu, protezele il ajuta sa ajunga la o viteza buna si omul depune un efort mult mai mare decat orice alt concurent. Cum ziceam, e vorba de niste “picioare” artificiale. Oricat am incerca sa dezbatem subiectul, eu cred ca asta e esentialul. Omul merita respect pentru ca nu s-a dat batut si in loc sa stea acasa si sa-si planga de mila, el face performante in sport. Asta cred ca trebuie sa vada oamenii in acest sportiv. Lucrurile negative nu-si au locul.

oscarpistoriuslondon2012.jpg

poza daylife.com

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.