Cristalele din Pestera Farcu, noua atractie in Bihor !

| 2 Comments

Zilele trecute a fost redeschisa pestera Farcu, din comuna Rosia, judetul Bihor. Pestera a fost curatata si amenajata cu bani de la ONU impreuna cu Primaria din Rosia, iar costurile totale ajung pe la 70 000 de euro. Atractia principala a pesterii sunt niste cristale superbe, pe care le aveti in imaginea de mai jos. Pestera a fost iluminata cu becuri tip LED, ca sa nu afecteze cristalele. Lucrarile au fost facute de Centrul de Arii Protejate si Dezvoltare Durabila.

Pe viitor vor sa amenajeze in pestera o tiroliana si un trenulet pentru senzatii mai tari si un lift. Plus un laborator in care se va studia modul de formare si conservare a formatiunilor minerale, precum si vietatile micro si macro nevertebrate din apa de picurare si din bazinase. Din cate am inteles, cei de la Arii Protejate vor sa amenajeze si Pestera Meziad. Acolo am fost cand eram mic si era dezastru. Nici acum nu e iluminata.

In concluzie, interesante proiecte si sper ca se vor mai incepe si altele.

/pesteracristalebihor.jpg

/pesteracristalebihor1.jpg

/pesteracristalebihor2.jpg

poze Ovi Pop

2 Comments

  1. Felicitari d-lui Viorel Lascu si echipei care l-a sustinmut, pentru munca depusa, pentru ca Bihorul sa devina intr-adevar o atractie si o destinatie turistica atat a romanilor cat si a strainilor! Multi nu cunosc cate frumuseti ascunde judetul nostru, putini, dar inimosi, sunt cei care o promoveaza!

  2. Sper sa se puna in valoare bogatia din Bihor. Este o pestera superba. Este singura pestera cu asemenea cristale.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.