De ce intotdeauna cainii sunt de vina ?

| 1 Comment

Zilele trecute am citit acest articol in care zice ca o fetita de cinci ani a fost muscata de un caine dupa ce a intrat singura in livada unui vecin. Cica i s-a intocmit dosar penal stapanului cainelui pentru ca nu si-a luat masuri.

Imi pare rau pentru fetita, nu doresc nimanui asta, dar de cand pana cand trebuie sa-mi ingradesc cainele la mine in curte/livada/casa ? Acea fetita nu avea voie sa fie trimisa de catre parinti singura stiind ca acolo este un caine. Nu stim nici de ce a reactionat cainele asa. Poate a fost provocat, poate nu. Cainii ataca foarte rar copiii. Dar oricum nu poti sa dai vina pe caine si pe stapan. Singurii vinovati sunt parintii copilului, care n-au avut grija de ea si nu i-au spus sa sune la usa inainte sa intre inauntru. La varsta ei nici nu trebuia trimisa singura. Asta se intampla cand un copil trebuie sa faca munca parintelui. AICI aveti o droaie de comentarii aiurea legat de acest subiect. Va “cruciti” cand le cititi.

Referitor la “cainii ataca foarte rar copiii” va povestesc o patanie de-a mea cu catelusa mea de rottweiler, pe care am pierdut-o de curand. Ea avea probleme cu rotitele cand era mai tanara, fie ele de la roaba, fie de la role, fie de la carucioare. Am fost o data in parc cu ea, unde se juca cu prietenii ei, un ciobanesc german, un mioritic si un boxer. Intre timp, a trecut in viteza pe langa noi un copil pe role. Catelusa mea a luat-o la fuga dupa el. In prima faza am crezut ca o sa-l muste, dar n-a facut decat sa muste de rotitele de la role. Atunci mi-am dat seama ca animalele actioneaza “cu cap” in cele mai multe cazuri . Binenteles, dupa aceea am rezolvat problema la dresaj.

Articole Relevante:

Catelusa mea, un model de viata pentru mine !

Problema cainilor vagabonzi – ep 2 !

Problema cainilor vagabonzi !

Povestiri despre cainii “periculosi” !

One Comment

  1. Pingback: 21 februarie 2012

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.