Benea Bianca, medalie de aur la Turneul International de Spada Olimpicii de la Tapolca !

| 0 comments

Tinerii spadasini oradeni de la CS Crisul, antrenati de Nicolae Ille au participat in weekend la Turneul International de Spada Olimpicii de la Tapolca, langa Balathon. La eveniment au venit peste 200 de sportivi din Ucraina, Polonia, Slovacia, Ungaria si Romania.

Benea Bianca, vicecampioana mondiala si campioana nationala a reusit sa-si adjudece primul loc la categoria 13 ani dupa ce a batut-o in finala pe ucrainieanca Varfolomeyeva Darya (10-8). In proba s-au inscris 45 de fete. Bianca mai are in palmares locul 1 la Turneul Olimpicii de la Szolnok si locul 3 la Turneul Olimpicii de la Debrecen-Derecske. Ea este pe primul loc in clasamentul general (categ 13 ani) al acestor turnee datorita acestor performante. Dupa cum o cunosc, cred ca va termina tot pe primul loc.

La 13 ani baieti, Biro David, locul 3 la CM de copii s-a clasat pe locul 12 din 76 de sportivi.

La 11 ani feminin, Filimon Denisa s-a clasat pe locul 7 din 20 de sportive. Kurucz Csenge si Barabas Sara s-au clasat pe locul 10 respectiv 11.

Anna Handlery, cealalta vicecampioana mondiala, trebuia sa concureze la 14 ani, dar din pacate nu s-a putut din cauza unei probleme tehnice la sala de sport din Tapolca. Au fost anulate concursurile de la categoriile 14 si 15 ani.

/biancatapolca.jpg

Sursa: AICI

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.