Spania, campioana mondiala la fotbal !

| 1 Comment

Dupa cum bine stiti, acum 2 ani, la EURO 2008, care s-a desfasurat in Germania, Spania a devenit pentru prima oara campioana europeana. Acum, si anume in 2010, la Campionatul Mondial din Africa de Sud, Spania a devenit pentru prima oara campioana mondiala dupa ce batut-o cu 1-0 in marea finala pe Olanda. A fost un meci destul de ok, dar cu foarte multe cartonase si cu putine goluri. Probabil a fost de vina tensiunea, pentru ca cele doua echipe n-au mai castigat un campionat mondial pana acuma. Oricum la ce echipa are Spania (Xavi Hernandez, Xabi Alonso, Sergio Ramos, Iker Cassilas, Iniesta, David Villa, David Silva, Fernando Torred, Fernando Lorrente, Jesus Navas, Pique, Carles Puyol) cred ca meritau acest titlu. Locul 3 s-a disputat intre Uruguay si Germania, la sfarsit fiind obtinut de Germania, care a pierdut in semifinala in fata actualei campioane mondiale, si anume Spania. Uruguay a fost una dintre revelatiile acestui CM pentru ca n-au mai ajuns de prin 1940 in aceasta faza a competitiei.

Celelalte surprize:
Ghana, prima echipa din Africa care ajunge in sferturile CM
Paraguay, a ajuns pentru prima oara in sferturi
Slovacia, care a ajuns pentru prima oara in optimi
Noua Zeelanda, pentru ca au jucat foarte bine avand in vedere experienta lor la turnee finale

Dezamagiri:
Franta, care a fost eliminata din faza grupelor
Italia, la fel
Brazilia, care a fost eliminata in sferturi
Argentina, la fel

Mi-au mai placut Mexic, care va veni tare din urma cu campionii mondiali de tineret, Japonia, care are o echipa foarte buna, Chile, care au jucat destul de bine si binenteles SUA, care are o echipa plina de talente si care va pune probleme la urmatoarele turnee finale. Cu aceasta ocazie va dezvaluiesc ca la urmatorul CM din Brazilia 2014 voi fi prezent. La fel si la Jocurile Olimpice din Londra 2012 de unde voi face live blogging.

spaniacm.jpg

poza EPA

Alte premii: Cel mai bun tanar jucator (Hyundai) – Thomas Muller
Cel mai bun marcator (Adidas) – Diego Forlan (el a inscris 5 goluri la acest CM impreuna cu Thomas Muller, David Villa si Wesley Snejder).

Toate pozele: AICI

Articole Relevante:

Stadioanele de la CM 2010 din Africa de Sud !

Sloganele echipelor de la CM de fotbal din Africa de Sud, facute de Hyundai !

Adidas Jo`bulani, mingea oficiala a finalei CM de fotbal din Africa de Sud !

Spania campiona europeana !

One Comment

  1. urrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa spania castiga !@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/:)>-\:d/\:d/:-\”

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.