Rromii se simt discriminati ?

| 8 Comments

Zilele trecute am vazut la TV o stire ca Paula Seling ar face o melodie impreuna cu Florin Salam, idolul rromilor (vorba Paulei), pentru ai ajuta pe multi rromi, care cica n-au ce pune pe masa. Cum sa aiba ce pune pe masa cand nu lucreaza? Cum sa aiba ce pune pe masa cand merg la cersit, din care trei sferturi ajung la cativa politicieni? Sa incepem cu inceputul. Sunt doua feluri de rromi, masa bogata si masa saraca. Cei bogati sunt aceia care vand covoare, parfumuri, anticonceptionale, petarde samd. Cei saraci sunt cei care merg la cersit, ups am gresit, pe copii ii trimit la cersit iar parintii merg si beau partea care le ramane lor. Zilele trecute cand m-am urcat in tramvaiul cel nou, o turma de vreo zece tiganci, din categoria celor mai bogati, vroiau sa se urce in tramvai. Un bodyguard le-a oprit si nu le-a lasat sa se urce stiind ca n-au bilet. Una chiar s-a dat de gol si a zis:

Domnu, trebuie sa platim pentru tramvaiul asta? Ce e ala bilet?

Si ei se simt discriminati? Controlorii de ce nu ii controleaza niciodata? Noi ar trebui sa ne simtim discriminati, saracii de ei. Nici macar nu stiu citi la varsta de 18 ani, se casatoresc pe la vreo 11, 12 ani samd. Cat despre cei saraci, care put intr-un hal, n-am cuvinte. Bautura, mizeria si prostia sunt cuvintele cheie pentru ei. Si mai trebuie sa-i ajutam? Plus ca mai primesc si ajutor social de la stat. Haideti sa fim seriosi si realisti. Rromii de la noi din tara sunt niste nimicuri. Sa mearga sa munceasca, sa nu mai stea la cersit si sa se spele. Va spun eu ca dupa ce vor face asta nimeni nu va mai avea nimic cu ei. Si inca ceva, cuvantul idol n-ar trebui sa existe in vocabularul romanesc. Ar trebui sa ne inchinam in fata lor ca sa fie idolul nostru, in cazul de fata, al rromilor. Corect spus este, fanii lui Salam sau Vedeta Florin Salam.

tigani.jpg

8 Comments

 1. sunt tigani si tigani. problema e ca 80% din ei nu stiu, nu pot sau nu vor sa se comporte civilizat in societate. mie imi pare rau de cei 20% care n-au nici o vina dar discriminarea va existea intotdeauna cand MAAAREA majoritate a lor dau un nume prost acestei etnii. cel mai grav mi se pare nu numai ca fac ce fac la noi in tara dar se mai duc si pe afara si lumea ii considera romani! trist!

 2. Pingback: Stiri de prin lume - ep 4 ! at Dani’s Corner

 3. Pingback: Rromii se simt discriminat - ep 2 ! at Dani’s Corner

 4. Pingback: Bijuteriile la kg sunt la moda ! at Dani’s Corner

 5. bai romanilor sa va zic asa ca sa intelegeti nu toti tigani pe care ii vadeti voi sunt murdari nu au scoala etc. si nu toti sunt la fel sun fel si fel de tigani si de etni.Sa stiti ca exista si romani care cersesc la coltul strazi si put si sunt murdari nu numai tigani,dar sa va mai spun un lucru sunt romani care fac crime , ucid ,jefuiesc banci si magazine dar tigani saraci nu pot sa zic ca nu fura mai fura aia care chiar nu au ce sa faca si chiar daca fura nu fac pagube de milioane si in primul ran nu am auzit nicaieri ca un tigani sa fi omorat pe cineva sau sa violeze pe cineva nu fratilor nu am auzit.Acum comportamentul lor si caracterul pe care il au depinde de fiecare sau de educatie nu toti sunt la fel, de exeplu cei din imagine sunt tigani civilizati cu scoala, si va rog nu mai judecati daca nu cunoasteti. Daca am vreo greseala de ortografie scz ma grabeam.

 6. tigani nu sunt romani si indieni sa se duca acolo

 7. Bai tanti asta cu gura plina de kkt ia mai taci tu si vezi-ti de treaba ta nu te mai baga unde nu iti fierbe oala,ok?;);) Mama mama ce le sti tu pe toate,ca nu stiu ce ca rromi sa mearga la munca si sa se spele,vai draga vezi sa nu iti rupi vreo unghie cand scri asta .Mai tanti cu una cu doua eu vreau sa iti spun sa nu te mai legi de ei ,ok;);),sunt si ei oameni acolo cum sunt spalati nespalati dar nu te mai lega de ei ca nici dumneata nu esti mai de treaba ,rasa dumitale este de spalaciti si spalaciti fata de rromi este o mare diferenta ok,;);):)

 8. Va deranjeaza pe voi tiganii ca va bagam in aceeasi oala si va zicem murdari, hoti, talhari, violatori( apropo eu cunosc o fata traumatizata , violata de 3 tigani) .
  Pe noi nu ar trebui sa ne deranjeze ca Europa ne baga in aceeasi oala cu voi?

  Cati tigani muncesc? Putini. Ce am avea noi cu voi daca ati fi cinstiti si ati munci. Nimic. Dar voi sunteti 90 % paraziti.
  Si nu va ajunge ca sunteti paraziti. Ne agresati vizual, olfactiv, auditiv. Ne agresati copii cu copii vostrii needucati. Sunteti periculosi pentru ceilalti. Cati dintre voi poarta cutit si sunt pusi pe rele?

  Ne-am saturat de voi pana peste cap. Daca timpurile se strica si civilizatia cade datorita situatiei economice o sa se intoarca roata. Tot raul asta care il varsati in societate, rasa antisociala, se va intoarce impotriva voastra si o sa va duceti in iad, acolo de unde de fapt ati venit.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.