Traseul tortei si Jocurile olimpice de la Beijing !

| 6 Comments

English Version
steag-uk.jpg

Acum cateva ore a fost aprinsa torta pentru Jocurile Olimpice de la Bejing, care se vor desfasura in perioada 8 – 24 august. Ceremonia de aprindere a tortei s-a desfasurat la Olympia, orasul in care au debutat Jocurile Olimpice. Torta va ajunge pe 31 martie la Beijing ca dupa aceea urmand sa-si inceapa traseul in jurul lumii. Traseul va cuprinde 135 de orase inclusiv varful Everest, Tibet, unde va fi purtata o torta separata si se va incerca atingerea varfului de 8848. Torta va fi purtata de 21 780 de persoane pe aproape 140 000 km in 130 zile. Sper doar ca situatia dintre China si Tibet sa nu afecteze olimpiada. Celor care nu stiti va spun ca Tibet-ul incearca sa-si obtina independenta dupa 50 de ani de ocupatie chineza, probabil influentati de ce s-a intamplat in Kosovo. Revoltele s-au soldat deja cu cativa morti si zeci de raniti. Totusi tind sa cred ca amandoua partile vor avea putin respect fata de olimpiada si nu se va intampla nimic. Cu privire la torta olimpica va mai spun ca oficialii chinezi vor face 200 000 de copii, care le vor vinde la 400 de $ bucata. Mie nu mi se pare normal dar asta este, orice banut e binevenit.

torta-olimpica.jpg

Pentru acest mare eveniment care are loc odata la 4 ani, chinezii au construit in jur de 30 de stadioane. Cel mai mare dintre ele se va numi Bird`s Nest (Cuibul Pasarii) si va avea o capacitate de 100 000 de persoane. Portile acestui imens si frumos stadion se vor deschide la sfarsitul lunii aprilie.

stadion-olimpic1.jpg

stadion-olimpic.jpg

O alta mare si interesanta cladire este asa numitul Cub de Apa. Centrul de Natatie de la Beijing va gazdui probele de inot si sarituri in apa din cadrul Jocurilor Olimpice la care vor putea fi prezenti 17 000 de spectatori. Totul a costat 136 de milioane de EURO.

water-cube2.jpg

Centrul de Televiziune din China (CCTV) va avea un nou sediu, care e deja in proces de desfasurare. Cele doua turnuri vor avea 45 respectiv 51 de etaje si vor fi unite sub forma unei bucle gigantice cu unghiuri drepte. Proiectul ajunge cu cheltuielile pana la suma de 308 milioane de EURO si va fi finisat in acest an.

central-chinese-television.jpg

Centrul Financiar din Shanghai va fi un zgaraie nori de 101 etaje fiind declarata cea mai inalta cladire din China. Cladirea va include birouri, un museu, mall-uri si un hotel de cinci stele. Proiectul va fi finalizat la mijlocul anului acesta.

centri-financiar.jpg

Complexul Rezidential The Commune va cuprinde locuinte proiectate de 12 dintre cei mai mari arhitecti ai Asiei. Complexul a fost conceput de cuplul de dezvoltatori imobiliari Zhang Xin si Pan Shiyi si se va invecina cu Marele Zid Chinezesc. Cei doi au alocat fiecarui arhitect cate 1 milion de $. Prima faza a fost finalizata in 2002, restul ramanand sa se finalizeze in 2010. Mai multe despre acest complex AICI.

comunne1.jpg

comunne.jpg

Orasul Ecologic Dongtan va avea o suprafata similara cu cea a Manhattanului si va fi primul oras din lume care se va autosustine. Insula Chongming creeaza o lume aparte, neatinsa de zgomotul infernal si poluarea masiva din orasele moderne. Deocamdata, locul este unul dintre cele mai importante sanctuare pentru pasarile migratoare, primind foarte putini vizitatori interesati de aceasta izolata rezerva naturala. Timp de cinci ani de acum incolo, lucrarile vor viza implementarea sistemelor de purificare a apei, de managementul deseurilor si sistemele de energie regenerabila. Se va construi o retea de drumuri, care vor face legatura intre noul oras si Shangai. Proiectul va fi gata in 2040.

dongtan.jpg

Un alt complex rezidential grandios va fi Linked Hybrid . Complexul amplasat in Beijing va avea 700 de apartamente. Aici vor fi construite cele mai mari sisteme geotermale de incalzire si racire din lume, care vor stabiliza temperatura in cadrul complexului format din opt cladiri, toate legate la etajul 20 de un “inel” de spatii comerciale si de servicii (ex cafenele, curatatorii). Un sistem de tevi incorporat in pardoseli va pompa apa de la o adancime de 100 de metri catre toate cele 700 de apartamente in asa fel incat instaltiile vor fi un radiator gigantic iarna si un ventilator vara.

hybrid-complex.jpg

Podul Donghai, primul pod peste mare din China, care leaga Shanghai de Insula Yangshan, a fost deschis oficial in 2005. Finalizarea lucrarilor podului de 32 de km si sase benzi circulate va avea loc in 2010. Totul a costat 1.2 miliarde de $.

donghai-bridge.jpg

Aeroportul International din Beijing a devenit cel mai mare aeroport din lume la sfarsitul lunii trecute prin terminarea terminalului 3. Acest aeroport are capacitatea sa gazduiasca peste 85 de milioane de pasageri pe an, deci nu trebuie sa va faceti griji daca cumva mergeti sa vedeti evenimentul. Poriectul a costat 2.7 miliarde de $.

terminal-3.jpg

Mai multe poze AICI

In cele din urma va voi prezenta si mascotele evenimentului.

mascote.jpg

Sper din tot sufletul sa se califice elevul lu taica-meu, care este antrenor de scrima la Lotul National de spada, la olimpiada ca atunci ma voi duce si eu sa vad aceste minunatii si cat mai multe finale. Oricum evenimentul va fi luat cu asalt de mii de vizitatori din toata lumea.

beijing2008.jpg

Mai mai multe despre eveniment pe Site Oficial

6 Comments

  1. Super tare …… Macar asa se mai dezvolta omenirea…dar pierdem pe alte fronturi…poluarea planetei

  2. Nici nu mi-a venit sa cred ca acele imagini sunt din China ! :)

  3. Pingback: Bird`s Nest inaugurat ! at Dani’s Corner

  4. Pingback: Incepe Olimpiada - Beijing 2008 ! at Dani’s Corner

  5. Pingback: Prima medalie de aur pentru Romania - Alina Dumitru (Judo) ! at Dani’s Corner

  6. Pingback: Coolest Concepts, Gadgets and Designs » Blog Archive » » Tewero, Podul minune din Auckland !

Leave a Reply

Required fields are marked *.