Dansez pentru tine sezonul 5 !

| 3 Comments

Vineri, 14 martie va incepe sezonul 5 al emisiunii Dansez pentru tine, prezentata de Stefan Banica Jr si Iulia Vantur, de data asta unul de special de elita. In acest sezon vor concura cele mai bune perechi care au fost pana acum la Dansez pentru tine. In urma punctajului obtinut din partea juriului in fiecare editie, ultimele doua perechi din clasament vor intra la duel si vor pierde 10 puncte din totalul acumulat. Perechea castigatoare va primi cele 10 pucnte inapoi iar cea invinsa va merge mai departe cu 10 puncte in minus. Daca o echipa pierde doua dueluri va fi eliminata din competitie. Perechile vor lupta pentru ajutorarea unor copii fara posibilitati financiare. Juriul va fi format din Wilmark, Mihai Petre, Emilia Popescu, Beatrice Rancea si Cornel Patrichi. Premiul cel mare va fi de 60 000 de EURO iar perechile vor fi:

Smiley si Adriela, care lupta pentru danseaz? pentru Diana Timar – 11 ani, Bistri?a Nasaud. Si ea si parintii ei au deficiente de auz. Diana merge la o scoala speciala din Cluj Napoca, unde invata foarte bine, picteaza icoane pe sticla si confectioneaza obiecte din ceramica. Ea isi doreste foarte mult o pereche de proteze digitale ca sa auda normal, ca si ceilalti copii.

Laura Cosoi si Bogdan Boanta danseaza pentru danseaz? pentru Alin Suru – 12 ani, Iasi. Acest copil locuieste cu mama, fratiorul de 8 ani, bunica, matuda si varul sau cu chirie intr-o casa vaisamar de ea. Bunica aduce bani in casa si ii intretine pe toti. Mama si fratele sau au retard mintal asa ca trebuie sa fie intretinuti de Alin, care o ajuta si pe bunica la treburile casei: cumparaturi, reparatii, face curat samd.

Andreea Balan si Petrisor Ruge castigatorii locului 2 in Mexic, lupta pentru Stefanel Rugiu – 14 ani, Fastaci, jud. Vaslui. Stefanel este unul dintre cei mai buni elevi din Fastaci. El a mers in Bucuresti pentru a obtine fonduri pentru scoala si a reusit. Acasa n-are curent electric si nici apa. Tata lui lucreaza la Constanta si vine acasa odata pe luna, Stefanel ramanand in grija mamei vitrege. El vrea sa-si ajute parintii sa traiasca in conditii mai bune.

Cristina Rus si Bogdan Negrea danseaza pentru pentru Robert Leopold Migda – 11 ani, Molid, jud. Suceava. Robert este orfan de 3 ani, tatal nedorind sa-l cunoasca la nastere iar mama murind intr-un accident. El interpreteaza muzica populara si iubeste dansul. Sta la bunici, care fac sacrificii pentru a-l intretine. De anul acesta el este inscris la Liceul de Arta din Suceava si sta in gazda unde cheltuielile sunt foarte mari, mult peste posibilitatile bunicilor.

Andra si Cornel Ogrean, oradeanul nostru lupta pentru Denis Roberto Tamplaru – 11 ani, Arad. Denis este un baietel plin de viata si talentat. La 3 ani a avut un accident de circulatie ramanand paralizat. In prezent merge cu ajutorul carjelor si se descurca singur pentru ca mama lui lucreaza in ture. Isi doreste mult sa poata merge si sa aiba un clarinet si un pian unde sa poata continua orele de muzica.

Delia Matache si Ionut Paval danseaza pentru Raul Neculai – 8 ani, Sibiu, care este un baietel foarte talentat la pictura, obisnuit sa-si foloseasca numai mana stanga. Medicii i-au recomandat pentru mana dreapta o proteza mioelectrica care il va ajuta sa-si miste degetele. Costul unei astfel de proteze este foarte mare plus trei saptamani de scolarizare pentru a se obisnui.

Alex si Cristina Stoicescu, castigatorii editiei trecute lupta pentru Cristina Ciobanasu – 11 ani, Vorona, Boto?ani. Cristina canta la patru intrumente, nai, fluierm caval si ocarina. Este solista in ansamblul popular din comuna, stie sa teasa la stateve (carpete, presuri) si la gherghef si picteaza icoane pe sticla. Tatal are probleme de sanatate, bunica este foarte bolnava iar mama ii viziteaza din cand in cand.

CRBL si Mirela Tiron danseaza pentru Andreea Zurbau – 7 ani, Oradea. In urma cu 3 ani, cand era la plimbare cu bunicul si sora ei mai mica, o masina i-a zdrobit picioarele Andreei, bunicul murind dupa 31 de zile. Medicii au reusit sa-i salveze piciorul stang Andreei dar de atunci poarta proteza. Din sase in sase luni ea schimba protezele. Ea are nevoie de banu pentru schimbarea protezelor pana la 18 ani.

dansezpttine.JPG

Este impresionant pentru ce lupta aceste perechi. Copiii astia au de zece ori mai mare nevoie de acei bani ca si noi. Oricum or sa fie multi sponsori si toti acesti copii vor avea de castigat. Felicitari PRO TV-ului pentru aceasta idee.

3 Comments

  1. Initiativa este laudabila, avand in vedere ca ajuta oameni bolnavi si arata ca oamenii nu sunt indiferenti.

  2. e fain concursul. e educativ si interesant. imi pl sezonul 5.sooooper emisiune . nu ratez nici o editie:)

  3. bai da cn a iesit din concurs la duel :-? ?

Leave a Reply

Required fields are marked *.