Bucharest Challenge s-a terminat

| 4 Comments

Eu zic ca a fost un eveniment important pentru romani S-au mai aplecat occidentalii si la noi. Organizarea noastra lasa de dorit, poate si de aia ne cam ocolesc strainii. Eu zic ca totusi a fost bine, avand in vedere ca s-a disputat la noi. Sa speram ca oficialii FIA nu sunt dezamagiti si ne vor lasa si la anul o etapa doar pentru noi. Noi ar trebui sa avem un circuit gata facut, cu tehnologie de ultima ora nu un circuit care se va demonta, ca orice tara care se respecta. Mai avem mult pana atunci. Acum am sa va prezint mai detaliat cele doua zile de curse, prima fiind calificarile.

A Doua Zi

formula3.jpg
Estonianul Marko Asmer, la volanul unui monopost Dallara-Mercedes a castigat sambata prima cursa din etapa a 5-a a Fomulei 3 Marea Britanie, desfasurata pe circuitul din jurul Palaului Parlamenului, pe doi clasandu-se Aberto Valerio pe un Dallara-Mercedes iar pe trei britanicul Sam Bird tot pe un Dallara-Mercedes.

dodge-viper.jpg
La FIA GT3 Echipajul romanesc Mihai Marinescu-Claudiu David pe un Dodge Viper (in poza de mai sus) s-a clasat pe locul 18, din 34 de participanti. Cursa a fost castigata de britanicii Stephane Daoudi-Ian Khan pe un Ferrari 430 de la echipa JMB Racing Ferrari, care a efectuat 27 de tururi de circuit. Pe doi clasandu-se Thomas Mutsch (Germania)-Martin Bartek (Elvetia), pe un Ford GT iar pe trei Gilles Vannelet (Franta)-Henri Moser (Elvetia) pe un Ferrari 430.

A treia

La FIA GT au castigat Andrea Bertolini si Andrea Piccini pe un Maserati MC12, pe locul doi clasandu-se Bouchut/Muecke pe un Lamborghini Murcielago si pe trei Montanari/Ramos tot pe un MC12.

fia-gt1.jpg
Masinile angrenate in GT2 (competitie care se desfasoara in cadrul cursei FIA GT) si-au stabilit si ele un echipaj invingator: Toni Vilander/Dirk Muller pe un Ferrari 430 GT2. pe doi clasandu-se Collard/Mallucelli Porsche 997 GT3 RSR iar pe trei Lieb/Falbermayr Jr Porsche 996 GT3 RS.

Din fericire am avut si noi un roman pe podium :) Pilotul Constantin Raileanu a castigat a doua cursa din cadrul Cupei Dacia Logan, desfasurata, duminica, pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului, pe doi clasandu-se Siems/Brandes iar pe trei Neuelmann/Overbeck.

Au fost si cateva accidente dar nu grave, stiti voi, accidente normale in cursa. Se zice ca pagubele adunate ajung cam pana la 3 milioane de euro.

accidente-bucharest.jpg
Sper ca v-au placut cursele, cel putin mie mi-au placut :)

4 Comments

  1. Romanii nici n-ar mai trebui sa foloseasca strazile alea … ca-n viata lor nu vor mai trece asa masini pe acolo :rofl1: =))

  2. Si mie mi-au placut :)
    Mai ales cu se ‘buseau’ masinile pe ploaia de duminica!

  3. Pingback: Lamborghini Gallardo spalat cu galeata ! at Dani’s Corner

  4. Pingback: Poze si Rezumat Bucharest City Challenge 2008 ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.