Echipa Romaniei de tenis feminin s-a calificat in semifinalele FED Cup 2019!

| 0 comments

Acum putin timp echipa Romaniei de tenis feminin formata din Simona Halep (nr 3 mondial, fosta nr 1), Mihaela Buzarnescu (nr 27 mondial la dublu si 29 la simplu), Irina Begu (nr 35 mondial la dublu), Monica Niculescu (nr 51 mondial la dublu) si Ana Bogdan (nr 105 mondial) a reusit sa treaca cu 3-2 de actuala campioana mondiala, Cehia, care le-a avut in componenta pe Karolina Pliskova (nr 5 mondial), Katerina Siniakova (nr 1 la dublu si 44 la simplu), Barbora Krejcikova (nr 2 la dublu) si Marketa Vondrousova (nr 72 mondial). Romania e in semifinale FED Cup 2019! Si nu le-am batut oricum, ci la ele acasa! Cehia a castigat titlul de 6 ori in ultimii 8 ani.

Simona Halep a reusit sa-si castige ambele meciuri de simplu si sa le bata pe si pe Pliskova (6-4, 6-7 si 6-4) si pe Siniakova (6-4, 6-0). Din pacate Miki Buzarnescu (fata cu una dintre cele mai tari reveniri din istoria tenisului) n-a reusit sa-si revina complet dupa accidentare si a pierdut ambele meciuri (1-6 si 4-6 cu Pliskova si 4-6 si 2-6 cu Siniakova). Din fericire Moni si Irina ne-au salvat facand un meci istoric contra nr 1 si 2 mondial la dublu, Siniakova si Krejcikova (6-7, 6-4, 6-4)! Bravo! Suntem mandri de voi fetele! Din fericire pentru noi si din pacate pentru ele, a lipsit cea mai tare cehoaica, si anume Petra Kvitova (nr 2 mondial).

In semifinale vom juca cu Franta, unde iar avem jucatoare puternice gen Garcia, Cornet, Parmantier sau Mladenovic. Binenteles, ca tot in deplasare vom juca, dar am incredere in ale noastre ca putem ajunge in finala. Semifinalele se vor juca prin aprilie si poate, poate ajung si eu la meci. Romania a mai ajuns o data in aceasta faza, si anume in 1973 cu Virginia Ruzici, Mariana Simionescu si Judith Gohn.

Ceea ce m-a bucurat si mai tare e ca au fost foarte multi romani la Ostrova, Cehia si nu s-a simtit deloc ca jucam in deplasare! Emil Boc, primarul Clujului a fost sef de galerie si are un mare respect de la mine pentru asta.

Si mai jos aveti bucuria fetelor noastre! HAI ROMANIA!
Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.