Spadasina oradeana Bianca Benea, cea mai buna sportiva din Bihor in 2018!

| 0 comments

Marti seara s-a desfasurat la Oradea Gala Sportului Bihorean 2018, unde au fost premiati sportivii din Bihor cu cele mai bune rezultate din acest an. Din pacate n-au fost prezenti toti sportivii premiati la gala, pentru ca unii dintre ei sunt in pregatiri, dar a fost ok si asa.

Probe Olimpice:

Cea mai buna sportiva din Bihor pe anul 2018 a fost desemnata spadasina junioara Bianca Benea (CSM Oradea, antrenor Nicolae ILLE). La doar 19 ani ea este vicecampioana mondiala u20 cu echipa Romaniei, loc 5 individual la acelasi CM, campioana nationala u20 etc (AICI puteti vedea toate rezultatele ei pe 2018). Ma bucur foarte mult pentru realizarile ei, pentru ca merita. O cunosc de pe la 10 ani si stiu ca e o fata si o sportiva extraordinara. Sper sa ramana la fel si pe viitor. Poate va ajunge la JO 2020 de la Tokyo! Bianca n-a putut fi prezenta la eveniment, ca inca e la pregatire cu echipa Romaniei in Spania. Recent a castigat cu echipa Romaniei medalia de bronz la Cupa Mondiala de Spada u20 de la Burgos, Spania.

Bianca Benea cu antrenorul Nicolae ILLE la Gala Sportului 2017


Pe locul 2 s-a clasat judoka Alex George Cret (LPS CSM Oradea, antrenor Emil Morar), care a obtinut doua medalii de bronz la Europenele de Cadeti u18 (una la individual 81 kg si una cu echipa), aur la Cupa Europeana de Judo u18 de la Cluj etc (AICI puteti vedea rezultatele lui pe 2018). Alex Cret a fost desemnat cel mai bun sportiv pe 2018 al LPS Bihorul. Si Alex a lipsit de la eveniment. E plecat in Japonia la un stagiu de pregatire.

Pe locul 3 s-a clasat inotatoarea Ingrid Huszar (CS Crisul Oradea, antrenor Cristina Madau), care a obtinut multe titluri nationale in acest an, a doborat vreo 7 recorduri si ne-a reprezentat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. Ingrid a fost desemnata sportiva anului 2018 la CS Crisul.

Laureati: Adrian Olaru (judo, LPS CSM Oradea, antrenor Emil Morar). AICI puteti vedea rezultatele lui. Si el e plecat in Japonia.
Laviniu Chis (atletism, CSM CSU Oradea, antrenor Olah Robert). Revin cu rezultatele lui. El a fost desemnat sportivul anului la CSU Oradea.

Cea mai buna echipa a anului 2018 a fost desemnata echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea pentru castigarea Ligii Nationale de Baschet 17/18. Antrenori: Cristiam Achim si Milan Mitrovic.

Pe locul 2 la echipe s-a situat echipa de polo masculin CSM DIGI Oradea, care s-a situat pe locul 2 in sezonul 17/18 al Superligii Nationale de Polo Masculin. Antrenori: Dorin Costras si Remus Cimpianu.

Locul 3: Echipa de polo feminin junioare CS Crisul, vicecampioana nationala de junioare in acest an. Antrenor: Liviu Garofeanu.

Probe neolimpice:

Locul 1: Szentgyorgyi Silvia Anamaria – karate shotokan (CS Good Dragon Marghita, antrenor Takacs Mihaly)
Locul 2: Mircea Raul Tudorica – karate traditional (CS UAMT U Agora Oradea)
Locul 3: Catalin Topai – taekwon-do (CS Tae Kyon Oradea, antrenor Alex Sas).
Laureati:
Gergely Akos – taekwon-do (ACS Wolf Oradea, antrenor Harascsak Iuliu)
Andrei Tautan – karate traditional ( CS UAMT UAgora Oradea, antrenor Mircea Raul Tudorica)

Felicitari tuturor sportivilor pentru rezultate! Si la mai mari!

Eu zic ca ar putea sa fie mult mai bine pentru sportul oradean/bihorean, daca autoritatile si cluburile publice locale s-ar implica putin mai mult in toate sporturile, nu doar in anumite categorii, dar nu mai conteaza. Copii avem, antrenori gasim, sponsori pot veni, doar trebuie sa creem conditii pentru asa ceva. Trebuie sa vrem sa facem ceva cu adevarat, mai pe scurt spus. Si sa nu mai lasam asa usor sa ne plece sportivii la alte cluburi din tara sau sa reprezinte alte tari, cum e cazul judoka Larisei Florian. Asteptam cu nerabdare noua Sala Polivalenta care va fi construita pana in 2020-2021 in locul Pietei Okcsa.



Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.