Trei medalii pentru Romania la Campionatele Europene de Natatie pentru Juniori de la Helsinki !

| 0 comments

Nu de mult s-au desfasurat la Helsinki, Campionatele Europene de Natatie pentru Juniori. Romania s-a intors acasa cu trei medalii, una de aur si una de argint obtinute de Daniel Martin (al treilea din stanga in poza) la 100 metri respectiv 200 metri spate si una de argint obtinuta de Nicoleta Muscalu (stanga jos in poza), la sarituri in apa. Romania a ocupat la sfarsit locul 7 din 50 de tari. Din lot a facut parte si oradeanca noastra Huszar Ingrid (a patra din dreapta in poza), care la doar 15 ani are o droaie de medalii si titluri la nationale. Ingrid a obtinut recent medalia de bronz la 200 de metri bras, in cadrul Jocurilor Mondiale Gimnaziale de la Marrakech, Maroc si va participa in octombrie la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, Argentina. La sfarsit de 2017 a fost pe locul 2 in clasamentul celor mai buni sportivi din Bihor.

Nu e prea frumos ca o tara cu 20 de milioane de locuitori sa aiba asa putine medalii la inot, dar adevarul e ca nici nu prea avem bazine ca lumea. Abia recent s-au construit si in capitala cateva bazine. Pana acum cativa ani doar Oradea si Izvorani aveau bazine moderne. De cand e Camelia Potec (fosta medaliata cu aur la JO de la Atena 2004) la conducerea Federatiei Romane de Natatie si Penthatlon Modern, parca s-a redresat putin inotul romanesc. Am inceput sa avem iarasi sportivi pe la competitii importante. Cred ca de vreo 10 ani nu prea am scos capul in Europa. De cand e Camelia parca si competitiile interne sunt mai “vii” si sper sa ramana asa. Ma bucur ca am cunoscut-o personal. E o femeie extraordinara!

Felicitari pentru medalii si tot asa mai departe. Sper sa avem grija de acesti sportivi, si sa nu-i pierdem ca pe altii. Nici acum nu pot sa inteleg cum s-a pierdut Diana Mocanu (dubla medaliata cu aur la JO Sydney 2000). Trebuie facuta curatenie in toate federatiile si va fi bine. Trebuie dati afara toti dinozaurii si pusi oameni care chiar se pricep si vor sa faca treaba.

intohelsinki2018.jpg

Sa nu uitam nici de Robert Glinta, care a castigat recent doua medalii de aur la 50 si 100 metri spate la Concursul International de Inot “Sette Colli”, care s-a desfasurat la Roma, Italia. Sa ne aducem aminte ca Robert a ajuns in finala la 100 metri spate la JO Rio 2016, la doar 19 ani. Daca o tine tot asa poate la Tokyo dam iar de o medalie la inot!

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.