Simona Halep castiga Roland Garros 2018, primul Grand Slam din cariera! 10 ani de la titlul castigat la junioare, tot la Roland Garros!

| 0 comments

Acum putin timp Simona Halep a reusit sa-si treaca peste cea mai importanta bariera, si anume sa castige un turneu de Grand Slam. Ea a reusit sa castige Roland Garros 2018, dupa ce a trecut in finala de americanca Sloane Stephens (3-6, 6-4, 6-1)! In 2018 se implinesc 10 ani de la titlul castigat la junioare in 2008, tot la Roland Garros. Ce coincidenta faina!

Chiar ma bucur din suflet pentru ea si ma bucur ca si-a incununat munca de ani de zile cu acest trofeu si a trecut peste cea mai importanta bariera psihologica pe care a avut-o. Se pare ca la 26 de ani si-a atins maturitatea in cariera si chiar se vede asta pe terenul de tenis, dar si la conferintele de presa. E mult mai agresiva pe teren si pozitiva la microfon. Inainte nu-mi placea atitudinea ei, mai ales dupa faza cu JO 2016, dar de ceva vreme s-a schimbat mult in bine si chiar ma bucur pentru ea! Am scris multe articole despre ea, pentru ca intotdeauana am sustinut-o ca si sportiva!

Le-a batut fara drept de apel pe Muguruza si pe Kerber in sferturi si in semifinale! Darren Cahill a facut o treaba excelenta cu ea. Sa speram ca vor mai urma si altele! Acum nr 1 WTA e pe deplin meritat! Are 17 turnee WTA castigate la activ. De la Roland Garros pleaca cu o amintire faina, un trofeu frumos ce ii da 2000 puncte WTA si 2.2 milioane de euro.

Simona este la patra finala de Grand Slam din cariera, dupa cele doua de la Roland Garros din 2014 si 2017 si Australian Open 2018. La Australian Open a fost invinsa de Wozniacki, care a castigat si ea primul ei titlu de Grand Slam. Acum a urmat Simona noastra! Ma bucur pentru amandoua!

Multumim Simona!

simonahaleprolandgarrostrofeu.jpg

simonahaleprolandgarros2018trofeu1.jpg
Incoronarea succesului

simonahaleprolandgarros.jpg
Agresivitatea pe teren

>halep20082018.jpg2008 vs 2018

Photo: rolandgarros.com si wtatennis.com


Bucuria Simonei dupa ce a castigat finala

AICI puteti vedea cele mai tari momente fin finala

p.s. Trebuie sa le felicitam si pe bihoreanca Irina Bara si pe Mihaela Buzarnescu, care au reusit sa ajunga pana in sferturi la dublu. Buzarnescu a ajuns in optimi si la simplu, dupa ce a trecut si de nr 4 WTA, Svitolina.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.