Doua medalii de argint pentru Romania la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene !

| 0 comments

Dupa cum bine stiti, copiii romani sunt unii dintre cei mai buni din lume, an de an la materii ca informatica, matematica, chimie, stiinte ale naturii, fizica samd. Avem o droaie de medalii la toate olimpiadele internationale in ultimii ani.

Romania a castigat recent doua medalii de argint la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), care s-a desfasurat la Ljubljana (Slovenia). Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO) este o competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, la care fiecare stat poate propune doua echipe de trei elevi. Elevii sustin doua probe practice de 4 ore, la trei discipline – biologie, chimie, fizica. Au fost prezente 50 de echipe din 25 de tari UE. Bravo copii!

Ceea ce ma deranjeaza e ca site-urile mari de stiri nu au scris despre acesti copii, ca de obicei. De unde sa afle lumea atunci ? Bine ca scriem ca s-a trezit naspa Oana Zavoranu si ca i s-a rupt un dinte la Daniela Crudu. Abia am gasit poza de mai jos.

Echipe:

Razvan-Adrian Covache-Busuioc – Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, Teodora Stan si Vasile Mihai – Liceul Teoretic International de Informatica din Bucurewti

Irina Maria Palaghia – Colegiul National Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, Antonia-Georgiana Zavate – Colegiul National „Gh. Roșca Codreanu” din Barlad (jud. Vaslui) si Ariana-Dalia Vlad – Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti

olimpiadastiinte2018.jpg

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.