Video: Proteste colective in Oradea si in toata tara! S-a trezit Romania!

| 1 Comment

Aseara am fost prezent la protestul organizat la Oradea. La protest au fost prezenti peste 1000 de oameni, de care am fost placut impresionat. Majoritatea au fost destul de galagiosi si hotarati. Politistii si jandarmii au incercat sa ne conduca si sa ne opreasca, dar nu au reusit. Cand am ajuns in centru civic, noi vroiam sa mergem pana la Lotus pe Nufarului. Politistul a zis stop, ca sa facem in alta zi ruta aia. Noi nu l-am bagat in seama si am zis “pana la capat”. Niciodata, de cand ma stiu nu au fost mai multi de 200 de oameni la un protest in Oradea si aia foarte tacuti, langa Statuia lui Mihai Viteazul. Mi-a placut atitudinea lor si in sfarsit am simtit ca oradenii vor ceva. Sunt mandru de ei, asa putin cati au fost!

Ceea ce nu mi-a placut a fost reactia unora, pe langa care am trecut “ce vor si astia”, “ia uite-i cum protetesteaza ca prostii si nu se va schimba nimic”. Nu-i inteleg niciodata pe carcotasii astia. Ori sunt prosti, ori lingai. Ori vin cu noi, ori ne lipsim de ei si pot sa plece si sa ne lase. Nu mai vorbesc de prosti, care striga ca in clubul ala au fost satanisti, ca rock-ul inseamna satanism samd. Eu nu sunt un mare fan rock, dar rock-ul nu inseamna satanism. Sunt intr-adevar si genuri de rock, care nu sunt ok, pe care nu le suport gen black/trash/death methal, dar asta nu inseamna ca are legatura cu nu stiu cine. Asa si manelistii pot fi numiti fanatici sectanti, care nu stiu gandi logic si cred doar in tot ce zice BOR. AICI puteti citi ce inseamna rock, cu adevarat.

Altii comenteaza pe fb, ca nu se schimba nimic oricum, ca vine alt sistem, ca nu stiu ce. Normal ca nu se schimba daca stati in casa si nu faceti nimic si comentati doar pe fb. Daca am iesi cateva zeci de mii in fiecare oras si am lasa comoditatea la o parte s-ar schimba multe! Daca i-am da lua pe sus pe toti care fura, daca ar cadea toti functionarii s-ar schimba ceva! E mai usor sa fii comod si gica contra si binenteles, lingau, decat sa faci ceva cu adevarat!

Trebuie sa continuam ce am inceput! Si azi tot la 19, in Parcul 1 Decembrie! Si chiar daca sa zicem, la Colectiv a fost crima cu premeditare si s-au vrut protestele astea si demisiile pe masura, noi trebuie sa le aratam ca nu e asa si sa continuam! Macar o data in viata ganditi-va si la altii, si la oras, si la tara, nu doar la voi si ideile voastre! Daca nu pentru noi, atunci pentru copiii vostri si pentru acei 32 de tineri, care au murit! Puteau fi oricine in locul lor, puteau fi si copiii nostri! Numa vreo 30 si ceva de cluburi si sali sunt neinregula in Bihor. Credeti ca au inchis din solidaritate? Eu cred ca le era frica de controale. Protestele sunt impotriva tuturor politicienilor, care ne-au furat, impotriva tuturor partidelor, nu doar a fostului guvern!

In tara au fost peste 70 000 de oameni, 7000 de oameni la Timisoara, 2500 la Constanta, 3000-4000 la Cluj, peste 2000-3000 la Sibiu, peste 3000 la Galati, peste 2000 la Brasov, 5000 la Craiova, 5000 la Iasi, 1500 la Focsani, 2000 la Pitesti, 2000 in Buzau, peste 1000 si la Satu Mare si Alba Iulia, 500 la Piatra Neamt, 500 la Petrosani. Au mai fost cateva sute la Baia-Mare, 1000 la Bacau, cateva sute la Vaslui si Arad, 1500 la Ploiesti, cateva sute la Tg Jiu si Tg Mures. La Bucuresti cam 30 000 – 35 000. Si sa nu uitam de diaspora, cateva sute la Paris, Londra, Atena, Madrid si chiar la Chicago!

One Comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.