Ce inseamna pentru voi cuvantul ateu ?

| 0 comments

O intrebare la voi. Daca nu crezi in Biserica, dar crezi in divinitate/intr-o energie superioara inseamna ca esti ateu? Nu de alta, dar mi s-a spus ca sunt ateu, fiindca nu mai cred in spusele Bisericii, critic BOR pentru ce prostii fac si pentru ca gandesc logic si destul de obiectiv. Raspundeti-mi voi, ca poate nu stiu eu semnificatia cuvantului. Eu stiu ca inseamna “ATEU, -EE, atei, -ee, s. m. si f. Adept al ateismului; persoana care neaga exis­tenta lui Dumnezeu si a oricarei divinitati. – Din fr. athee, lat. atheus.” sursa dexonline.ro

.

Nu m-a deranjat, doar intreb. Eu cred in dinvintate/intr-o forta superioara, cum am mai spus de multe ori, dar nu mai cred in balivernele de controlare a maselor. Nu mai cred in Biserica pentru ca a ajuns sa fie o afacere imensa. Se fac foarte multi bani nedeclarati, care nu se stie unde ajung, se construiesc sute de biserici si catedrale fara rost intr-o perioada grea, iar din acesti bani nu se ajuta oamenii fizic mai deloc. S-a ajuns sa se profite de enspe mii de “evenimente” si de “sfinti”, ca sa se faca bani, iar oamenii doar se imping, stau in frig si in caldura si se cearta pe urma lor. Poate daca BOR ar fi sponsorizat niste spitale/orfelinate din milioanele de euro, pe care le fac anual n-as fi comentat nimic, dar asa… Cica BOR are o avere estimata la 420 de milioane de EURO. De ce as mai crede in ei, cand arhieposcopii sunt anchetati pentru coruptie? De ce i-as mai respecta, daca vor sa construiasca o ditamai biserica pe munte? De ce i-as respecta cand construiesc o ditamai catedrala de sute de milioane de EURO (catedrala mantuirii neamului), cand Romania o duce atat de “bine”? De ce sa-i respect, cand patriarul vorbeste de “bogatii materiale”, cand el e imbracat in kg de aur?

Decat fanatic religios, fara gandire logica, poate as alege mai repede ateu, dar eu ma consider undeva la mijloc. Nu-mi plac extremele, pentru ca de ambele parti se greseste. De multe ori se actioneaza din ura/nervi. Am intalnit si cativa preoti de calitate, care merita respectati, pentru ca fac ceea ce fac din suflet si nu neaparat pentru bani, dar astia sunt putini, tot mai putini in ziua de azi. Nu mi-o luati in nume de rau, nu am nimic personal cu nimeni, dar nu-mi place sa fiu mintit/furat si mai ales pe fata. Iar pentru cei fanatici am un sfat: Treziti-va pana nu e prea tarziu si nu mai jigniti alte persoane, doar pentru ca nu cred in ce credeti voi. Nu inseamna ca e si adevarat si bine. Acelasi lucru e valabil si pentru atei, cei care nu cred in nimic. Eu nu mai vreau sa conving pe nimeni de nimic, dar in acelasi timp nu mai vreau nici sa fiu convins. E doar problema mea “ce-o sa patesc”, daca nu cred in ceea ce credeti voi. Pace.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.