Azi incepe la Oradea si Timisoara Campionatul European de Baschet Feminin u18 – Divizia B !

| 0 comments

De azi pana in 27 iulie se va desfasura la Oradea si Timisoara Campionatul European de Baschet Feminin u18 – Divizia B. Acum trei ani s-a mai desfasurat acest eveniment doar la Oradea (aici gasiti toate scorurile si pozele). Divizia A se desfasoara in Portugalia, in aceeasi perioada.

Romania face parte din Grupa D alaturi de Muntenegru, Ucraina si Ungaria. Meciurile Romaniei se vor desfasura la Timisoara, asa ca oradenii se vo delecta cu meciurile din grupele A si B. Meciurile din Grupele C si D se vor desfasura la Timisoara. Toate meciurile din grupe se vor desfasura intre 17 si 21 iulie.

A – Letonia, Germania, Irlanda, Estonia
B – Finlanda, Bulgaria, Bosnia, Luxemburg
C – Israel, Islanda, Anglia, Danemarca, Elveția
D – Muntenegru, Ucraina, Ungaria, Romania

In faza a doua primele doua clasate din fiecare grupa se vor intrece intr-un turneul rezervat locurilor 1-8, iar ultimele doua se vor intrece intr-un turneu rezervat locurilor 9-17. Echipele din Grupa A se vor imperechea cu cele din Grupa B (Grupa E), iar cele din Grupa C cu cele din Grupa D (Grupa F). Meciurile pt locurile 1-8 se vor desfasura la Oradea. Primele clasate se califica in semifinale (faza a 3-a), iar locurile 3, 4 continua pentru locurile 5-8.

In semifinale vor juca locul 1 din Grupa E cu locul 2 din Grupa F și invers. Același sistem se aplica si in turneul 5-8. Aceste meciuri se joaca la Oradea. Finala se va desfasura tot la Oradea. AICI aveti tot programul si detaliile despre eveniment si echipele participante.

Lotul Romaniei: Andreea Aursulesei, Zsuzsanna Buzogany, Iringo Debreczi, Ana Ferariu, Emilia Mihaela Gherman, Kinkso Kelemen, Paula Lenart, Raluca Mihaela Matei, Mihaela Maxim, Teodora Maxim, Teodora Neagu, Beatrice Timea Peter, Marina Sfarlea. Antrenori: Florin Covaciu si Carmin Pop.

Din lotul Romaniei face parte si o oradeanca, si anume Betrice Peter de la Universitatea Oradea.

/cebaschetfemininu18oradea2014.jpg

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.