Miting National Anti-Gaze de Sist, cu concert de muzica populara !

| 1 Comment

Din toamna anului trecut, de cand s-a auzit, ca vor exploateze gazele de sist, intr-un anumit mod, care dauneaza mediului, cativa oameni interesati de soarta tarii au iesit in strada si au protestat impotriva acestor abuzuri si impotriva exploatarii de la Rosia Montana. Faza trista e, ca au iesit foarte putini oameni, in toata tara, iar la noi in Oradea, ce sa mai zic, chiar am fost penibili. De vreo doua ori au fost vreo 500, in rest sub 200, la un oras, care are in jur de 200 000 de locuitori.

Am iesit si eu de cateva ori, dar cand am vazut, ca lumea nu e interesata de soarta mediului, in care traim si de tara asta, am decis sa nu ma mai duc. Am vazut, ca lumea e batjocorita la Rosia Montana si Pungesti, dar romanii nu au luat atitudine, nici atunci. Ceea ce m-a facut sa-mi fie scarba de tot, a fost miting-ul de la Sanmartin, unde lumea a fost chemata de primar (pedelist si atunci la opozitie cu USL). S-au strans, in jur de 800 de participanti. S-a pus muzica, s-a vorbit politiceste, iar lumea a pus botul. In loc sa-i luam pe sus, pe toti, sa iesim din proprie initiativa, noi punem botul la diversiuni dinastea penibile. Am mai zis-o si o repet, degeaba sunt atatea partide, ca ei sunt prieteni, intre ei. Scopul acestor “batai” politice e sa ne ia atentia de la chestii/probleme importante. Si isi ating scopul de fiecare data. Cum zicea cineva, nici daca ne ajung sondele in curte, n-o sa facem nimic. Sper, din tot sufletul sa ma insel si lumea sa se trezeasca, intr-o zi.

Dar, sa lasam toate aceste chestii negative si sa incercam sa ne adunam duminica, 6 aprilie 2014, ora 15:00, la un miting national si international. Sper, din tot sufletul sa ne strangem peste 1000, in Oradea. Si cred ca va fi pentru ultima oara, cand ma voi duce la un protest, daca si acum voi dezamagit. Acum ori niciodata! Haideti sa aratam, ca se poate!

/gazesist6aprilie_zps3343f782.jpg

p.s. Nu aveti nici o scuza, sa nu veniti, pentru ca va fi si un concert de muzica populara, patriotica si religioasa. Vor canta pentru voi Cornelia Covaciu, Luminita Tomuta, Voichita Mihoc, Cornel Borza si Leontin Ciucur de la Ansamblul Crisana, precum si Viorica Marc Bulzan, Ciprian Zopota si Daniela Blidar. Da, lipsesc ciolanele si fasolea, dar nu putem fi perfecti.

Mai multe detalii la Orlando Balas si pe pagina de facebook a evenimentului. Acolo puteti vedea si in ce orase se organizeaza.

One Comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.