Cica www. inseamna 666 in viziunea unui staret !

| 0 comments

Parintele Hariton Negru, staretul manastirii Petru-Voda, din Neamt e de parere ca www. inseamna 666 (cunoscut ca nr Satanei). Cica:

A intra pe internet cere acest mic obol satanei, a scrie numarul numelui fiarei, este o sfidare a sfinteniei sufletului crestin. Pacatul se raporteaza la doua puteri sufletesti: puterea libertatii vointei si puterea intelegatoare sau cuvantatoare, sau de cunoastere, prin urmare pacatul fara voie si fara stiinta e tot pacat, chiar daca e canonisit mai usor, si lesne de iertat la Dumnezeu. Diferenta dintre actele respective este doar gradul de consimtire a omului cu satana. De pilda, un grad mai mic este a intra pe internet, a scrie: www. care intr-o anume numerologie inseamna 666, si a face acest compromis pentru a cunoaste un lucru sau altul, sau pentru inlesnirea comunicarii. Gestul pare insignifiant, dar el e facut de toti oamenii care intra pe internet. Nu este oare un gest potrivnic sfintei cruci, pe care credinciosul o face inaintea oricarui lucru bun, sau inainte de intrarea in sfanta biserica? A intra pe internet cere acest mic obol satanei, a scrie numarul numelui fiarei, spre a intra in capistea virtuala a ei. Acest compromis pus ca obligatie sociala este o sfidare a sfinteniei sufletului crestin, si totusi, avand credinta ca harul lui Dumnezeu il va feri de intepatura scorpiei si de veninul aspidei, crestinul nu considera ca savarseste o impietate tiparind numarul de intrare pe internet, si nici nu i se socoteste lepadare, de ce? – pentru ca nu se identifica pe sine cu acel numar”, pe site-ul manastirii intr-o postare in care este abordata din nou problema pasapoartelor biometrice si “lepadarea de Hristos”.

O intrebare am pentru dansul. Daca e asa, atunci de ce Manastirea are si site web (manastirea.petru-voda.ro)? Ca noroc, ca jurnalistii de la hotnews au copiat tot ce-a scris, inainte ca cei care se ocupa de site sa stearga textul. A si recunoscut omul, pe site-ul lor, ca l-a sters, “datorita reactiilor negative”. Recunosc, ca internetul are de multe ori influente negative, dar nici chiar asa. Cine nu stie, cand si unde sa zica stop suporta consecintele. De aia sunt parinti, ca sa supravegheze copiii si de aia sunt adulti, ca sa gandeasca cu bibilicile lor. Nu trebuie sa vina un staret si sa ne impuieze capul, cu tot felul de abureli dinastea. Lasa ca stim noi cu ce se ocupa mult dintre asa zisii, calugari. Doi la mana, pentru mine 666 e doar un numar normal. Nu inseamna nimic.

Cum zicea Papa Francisc, nu conteaza ce orientare sexuala ai, cu conteaza daca crezi sau nu in Dumnezeu, conteaza sa faci ceva bine in viata, in lume, sa ajuti pe cineva sau sa faci ceva, care sa ramana.

/staretpetruvoda_zps4d9f4487.jpg

via

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.