De ce nu-mi plac mie Halloweenul si toate “sarbatorile” importate!

| 0 comments

Nu stiu daca vi-am mai spus, ca mie nu-mi plac deloc sarbatorile gen Valentine’s Day, Halloween samd. De ce? Va detaliez mai jos.

– pentru ca sunt importate de la altii
– pentru ca nu stim sa ne creem propriile “sarbatori”, dupa traditiile romanesti
– pentru ca punem accent mai tare pe ce e venit din strainatate, ca pe cele de la noi

De ce n-am facut ceva pana acuma legat de Dracula? Dracula e al nostru (o spune si wikipedia, e faimos in toata lumea, dar evenimente n-avem. Toata lumea ne stie in doua feluri “Tara lui Dracula” sau “Tara Tiganilor”. De prima varianta ar trebui sa profitam la maxim si sa facem ceva, ca lumea pe tema asta. De ex sa avem un “Dracula Land”, ca si cum au americanii si francezii Disney Land.

De Dragobete nu mai vorbesc. Nici nu prea se stie mare lucru. De Valentine’s Day stie si ala de la “curul vacii”, iertati-mi expresia. Sau cu Black Friday, nu zic ca nu sunt ok atatea reduceri, dar nu puteam si noi sa avem un concept original? Trebuie intotdeauana sa “imprumutam” de la altii? Hai sa zicem ca sunt de-acord cu Oktoberfest, ca e multa bere buna, dar conceptul e tot imprumutat.

Nu zic ca nu sunt ok toate aceste “sarbatori”, dar nu la noi. Noi trebuie sa avem ceva al nostru, ca si cum sunt “Festivalul Vinului“, “Targul Palincarilor“, “Toamna Oradeana“, “Plai Festival“, “Cerbul de Aur“, “Festivalul National de Muzica Usoara de la Mamaia” samd. Astea trebuie promovate la maxim, nu chestiile astea imprumutate. Invatati-va copiii sa respecte traditiile romanesti si nu ale altora. Hai sa facem ceva din tara asta, cat mai putem. Daca tot asa mergem, peste ceva timp n-o sa ne mai putem ridica deloc. HAI ROMANIA!

/dracula_zpsc28c624c.jpg

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.