Protestele pentru Rosia Montana ne arata ca putem fi uniti daca vrem !

| 0 comments

Dupa cum bine stiti multi romani protesteaza contra mineritului cu cianuri si tot felul de metale toxice, pentru respingerea proiectului de lege Rosia Montana Gold Corporation, interzicerea exploatarii gazelor de sist prin facturare hidraulica samd. N-are rost sa va arat si va spun cum arata apele de la Rosia Montana, datorita mineritului prost facut, din zona. Cautati pe google, la imagini si o sa va convingeti singuri. Acum un an, un prieten fotograf a facut un documentar foto, despre Rosia Montana. Am ramas plex, cand am vazut fotografiile. AICI gasiti niste fotografii, din Valea Sesii, foarte aproape de Rosia Montana. Sunt diferite metode, care ar mentine mediul ecologic, dar nu se vrea, pentru ca aici sunt comisioanele mari si pentru ca se vrea cat mai multe discutii si cat mai mult stres.

Chiar am ramas uimit de cati oameni au iesit la Bucuresti (vreo 20 000) si la Cluj (aproape 10 000) sa protesteze. Sincer sa fiu nu m-am asteptat la atatia. La Oradea s-au strans o data 300 si in rest cate 50, 60. Sunt dezamagit de oradenii mei. Am fost si eu luni, la protest. Binenteles, ca oradenii s-au speriat de o ploicica. Respect celor care au iesit. Dar, hai sa fim optimisti si sa zicem ca e un inceput de unitate. Sper sa ne desteptam o data si sa-i luam pe sus pe politicieni. M-am saturat, ca Romania sa doarma. Cica Ponta a respins proiectul, dar eu vreau sa vad legea si dupa aceea putem spune “victorie”. Acuma canadienii sau evrei, ce sunt ne cer daune financiare duble, cica. Nu stiu ce daune pot sa ceara, pe un contract facut ilegal, ca altfel nu-mi dau seama cum putea fi facut. Nu stiu cine a dat avizul de mediu, pentru acest contract. Sper ca vor iesi la iveala niste lucruri, in curand. AICI aveti declaratia bilogului oradean Ana Marrossy. Va spune ea ce si cum se intampla, daca se aproba proiectul.

Daca ne-am fi trezit mai repede n-am mai fi vandut aurul, n-am mai fi vandut petrolul si n-am mai fi ajuns, unde suntem acuma. Sper sa se trezeasca si ceilalti romani, care inca dorm si sa inceapa sa le pese, pentru ca si copiii lor or sa aibe de suferit. Daca nu pentru noi, atunci pentru copiii nostri. Si aici nu ma refer doar pentru Rosia Montana, ci in general pentru ce se intampla in tara. AICI aveti un documentar despre un caz asemanator, de la o mina din Peru.

protesterosiamontana1_zps1db4a8d3.jpg
In Bucuresti

poza Roxana Oana Radu

protestoradea_zps889bcdec.jpg
In Oradea, pe ploaie

AICI aveti mai multe fotografii de la protestul din Cluj

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.