Proiectul Final al Reabilitarii P-tei Unirii ?

| 0 comments

In ultimele saptamani am vazut si am auzit numa scandaluri pe tema reabilitarii Ptei Unirii, din Oradea. Ca proiectul ala e jalnic, ca n-are legatura cu orasul, ca edilii isi baga bani in buzunar (asta se stie oricum), ca nu sunt buni arhitectii si multe altele. AICI aveti primul proiect aprobat. Sincer, sa fiu, nici pe mine nu ma da pe spate. Mai multe nu comentez, ca oricum s-a schimbat. Las arhitectii si contructorii tineri sa-si dea cu parerea.

Viceprimarul Mircea Malan, impreuna cu arhitectul Horia Gavris si designerul Adrian Sabau au prezentat joi o alta varianta, cica mai aerisita si fara obeliscul mult criticat. E ok, sa zicem, dar in mijloc acolo, ar trebui amplasat ceva, ce are legatura cu orasul Oradea, de ex o fantana in forma de cetate, cum au vrut sa faca in sensul giratoriu, din centru civic. Poate si statia aia de tramvai, ar trebui amplasata altfel. Cica pe Roman Ciorogariu il vor pune langa Biserica cu Luna si pe Radu Demetriu, in fata la Biserica Sf Nicolae.

Costurile proiectului ajung pana la 19 milioane de ron + TVA si cica va fi finalizat la finalul anului 2014. Voi ce parere aveti?

dannyCeva1's pta unirii 2014 album on Photobucket

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.