O medalie de argint si doua de bronz pentru scrima romaneasca la Campionatul Mondial de la Budapesta !

| 0 comments

Saptamana trecuta a avut loc la Budapesta, Campionatul Mondial de Scrima pentru seniori, la care a participat si lotul Romaniei condus de antrenorii Octavian Zidaru (spada feminin) si antrenorul FRS, Mihai Covaliu (sabie masculin). Am fost reprezentati la spada si sabie feminin si masculin. La sabie masculin si spada feminin, cu doua echipe noi s-a reusit performanta de a obtine trei medalii.

La spada feminin echipa formata din recent campioana europeana, Ana Maria Branza, Simona Pop, Maria Udrea si Raluca Sbircea a reusit sa obtina un loc 3, dupa ce a invins Franta in finala mica. Rusia a castigat competitia, dupa ce a invins Romania in semifinale si China in finala mare. E o performanta aceasta medalie de bronz, pentru ca doar Ana a mai ramas din echipa dubla campioana mondiala din 2010 si 2011. Ana Maria Branza a terminat pe 5 la individual si astfel a ramas numarul 1 mondial. Simona Pop, Maria Udrea si Raluca Sbircea s-au clasat pe 21, 23 respectiv 43. La masculin echipa formata din ex oradeanul Alexandru Nyisztor, Adrian Pop, Adrian Szilagy si Arkosi Bertalan a ajuns pana optimi. Nyisztor s-a clasat pe 63 la individual.

La sabie masculin, recent campionul european, Tiberiu Dolniceanu a obtinut bronz-ul la individual, iar echipa formata din Alin Badea, Ciprian Galatanu, Tiberiu Dolniceanu si Iulian Teodosiu a obtinut argint-ul in proba pe echipe, dupa ce au pierdut finala in fata Rusiei. Medalia de bronz a revenit echipei din Coreea de Sud. La sabie feminin individual, Bianca Pascu si Mihaela Bulica s-au clasat pe 21 respectiv 57 la final. BRAVO!

/sabiemasculinbudapesta2013_zpsdea115fe.jpg
Echipa de Sabie Masculin in stanga

/spadafemininbudapesta2013_zps7d63ab94.jpg
Echipa de Spada Feminin in dreapta

poze fie.ch

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.