Citeste toate datele problemei, asimileaza informatia, intreaba daca nu esti sigur si dupa aceea acuza si comenteaza !

| 0 comments

Am observat tot mai des, ca lumea comenteaza si acuza, inainte sa citeasca sau sa stie toate datele problemei, inainte sa cunoasca informatia adevarata/buna. Daca va uitati la comentariile articolelor de pe site-urile romanesti va cruciti, chiar daca nu credeti in divinitati. Si nu doar pe site-urile de stiri, sport gasiti astfel de comentarii, ci si pe unele bloguri, a caror “stapani” sunt si ei niste oameni plini de frustrari si pesimism.

In primul rand multe dintre articolele din presa sunt scrise intr-un stil de “cancan”, pentru a crea panica, pentru a dezvolta prostia si pentru a stresa oamenii. Din pacate, romanilor asta le place sa citeasca. Nu ma intrebati de ce, ca nici eu nu inteleg. Astfel, oamenii devin foarte pesimisti si negativisti, incep sa nu mai gandeasca si ies astfel de comentarii. Acum cativa ani citeam comentariile de la articole, dar de ceva vreme nu le mai pot citi. Multi comenteaza fara sa se afle in treaba sau sa aiba treaba cu subiectul, fara sa se priceapa macar un pic, multi comenteaza la nervi/stres si ajung sa se certe/injure/acuze unul cu(pe) altul. De reportajele negative si emisiunile de scandal de la TV nici n-are rost sa vorbesc. Acolo e o doza de zece ori mai mare de prostie, decat in articole. Stiti care sunt cele mai vizionate stiri? Binenteles, ca cele de la ora 17:00, de la PRO TV, unde apar doar violuri, crime, accidente. Poate stiti voi sa-mi spuneti, care e motivul. Cand vine vorba de bloguri, multi comenteaza in favoarea blogger-ului, chiar daca el nu are dreptate. Asa da bine, asa e “frumos”.

Pe facebook daca va uitati pe paginile unor evenimente si emisiuni ramaneti afis, de cate comentarii negative, pline de frustrari gasiti. Daca cumva n-a castigat cel dorit de ei, incep cu frustrarile si injuriile la adresa altor concurenti, chiar daca nu cunosc nici macar 1% din viata persoanei respective. Sau multi incep sa se victimizeze la ei pe “perete”, spun lucruri negative despre anumite persoane si “prietenii” lor incep sa-i jigneasca si ei, fara sa-i cunoasca, fara sa cunoasca motivul adevarat. Multi dintre acestia sunt copii, care n-au cei sapte ani de acasa, de care parintii nu s-au ocupat cum trebuie.

Ce va sugerez eu. Cititi frumos tot articolul de la cap la coada (ascultati reportajele in totalitate), rumegati (asimilati) informatia, daca nu sunteti siguri intrebati pe cei din jur, care se pricep sau pe nenea google, care stie tot si abia dupa aceea incepeti sa acuzati si injurati pe altii. Daca cineva greseste dati-i frumos un sfat, nu incepeti direct cu jigniri, ca nu rezolvati nimic. Va stresati reciproc si atat. Sau abtineti-va. E cel mai sanatos. Asta vor mai marii sa facem si tind sa cred ca au reusit cu brio acest lucru. Daca e vorba de unele statusuri pe fb, eu zic sa va abtineti, daca nu stiti despre ce e vorba. Bagati-va doar unde va pricepeti sau daca stiti sigur ca e ceea ce se spune.

Din cauza acestor certuri/iesiri inutile se strica multe relatii, prietenii si nu vom niciodata uniti. Mai marii nostri politicieni fac ce vor cu noi, datorita presei, care e foarte manipulata si care trage numai dupa veniturile financiare. Noi in loc sa-i luam pe sus si sa le aratam, ca nu pot face ce vor cu noi, stam si ne certam in articole si pe retelele de socializare. Sincer, ne meritam soarta. N-avem voie sa ne plangem, cat timp facem aceste lucruri. De site-urile sportive, unde se cearta toti “suporterii” pe niste subiecte idioate, nici macar nu mai are rost sa amintesc.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.