Nu exista scuze si limite pentru a fi bun la invatatura !

| 1 Comment

Se plang elevii ca au cazut bacul? Pai normal ca l-au cazut, daca n-au invatat cand trebuia. Multi elevi isi concentreaza atentia spre altceva, in afara de invatatura. Le place sa stea pe facebook sau sa mearga la cafele, unde stau cu orele sau cand e vorba de fete, sa stea cu orele in fata oglinzii. Cine e de vina? Binenteles, parintii, care n-au rabdare si timp, ca sa fie cu copiii lor cand au nevoie si profesorii, care nu se comporta cum trebuie, cu multi dintre elevi. Majoritatea dintre adulti nu sunt pregatiti sa lucreze cu copiii, iar copiii se “strica” pe zi ce trece.

Sunt de acord cu declaratia “nu e normal sa se dea acelasi subiect pentru toate profilele”, dar asta tot nu scuza lipsa de invatat.

Va dau doua exemple de, care o sa va puna putin pe ganduri.

Primul exemplu se numeste Mihai, din Cluj, care sufera de sindromul Down. Mihai a trecut examenul de bacalaureat si se afla printre cei 55%, care au reusit acest lucru din Romania. Tot respectul pentru mama lui, care luptat pentru el, desi foarte multe scoli si foarte multi profesori l-au respins. In mod normal profesorii ar trebui sa fie pregatiti psihologic si sa poata ajuta la “recuperarea” acestor copii, care n-au nici o vina. Iar parintii ar trebui sa-si educe odraslele, ca sa nu mai jigneasca pe altii, doar de dragu de a jigni si sa judece dupa aparente. In plus, statul ar trebui sa creeze niste conditii pentru astfel de copii in scolile normale, pentru ca pot fi recuperati si chiar pot deveni niste oameni de succes. Multi dintre voi nu cred ca stiti, dar copiii/oamenii cu sindromul Down sunt foarte inteligenti, doar ca trebuie ajutati. Tot respectul pentru Mihai si mama lui. BRAVO!

downbac2013_zpsf21816c4.jpg

poza citynews.ro

Al doilea exemplu este Alexandra Georgiana din Oradea, care a reusit sa treaca examenul cu 10 si in acelasi timp sa arate si bine. Multi dintre elevi se concentreaza asupra fizic-ului si prostiilor, dar uita sa mai invete, sa-si mai dezvolte cultura generala. Uitati-va la ea si luati exemplu. Se poate invata si bine si se poate arata si frumos. Nu trebuie sa fii tocilar, ca sa inveti bine si nu trebuie sa nu inveti, ca sa arati bine si sa fii respectat in “societate”. Ex sunt oamenii de stiinta romani, care lucreaza pe-afara si castiga sute de mii de euro pe an si sunt respectati. Sunt copii, care se concentreaza doar pe invatatura si uita de fizicul lor, si asta e iarasi o problema. Intr-adevar, programa scolara e una prost facuta, si asta din cauza noastra ca nu facem nimic, dar unele materii chiar te ajuta in viata. Nici parintii si nici elevii nu inteleg acest lucru. Mie imi pare rau acuma ca n-am invatat la unele materii, din cauza ca imi placea sa ma distrez cu prietenii si cu colegii. Acei “prieteni” nu mai sunt acuma. Luati aminte. BRAVO Alexandra!

alexandrabac2013_zps8f4cff1f.jpg

poza bihon.ro

One Comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.