CSM Oradea, surpriza Superligii Nationale de Spada Feminin !

| 0 comments

Weekend-ul trecut a avut loc la Bucuresti, Superliga Nationala de Spada Feminin si Campionatul National de Spada Feminin Individual 2013. La competitie au luat startul opt echipe, printre care s-a numarat si CSM Oradea, antrenata de Nicolae Ille. Echipa noastra a avut in componenta doua tinere de viitor, de doar 14 ani, Benea Bianca si Andreea Tufan, dar si recent transferatele Ana Zdanovschi si Alexandra Olteanu.

In Superliga CSM Oradea s-a comportat foarte bine, trecand usor de CSA Steaua II (45-23), LPS Craiova (45-43), ANEFS Bucuresti (45-37), Farul Constanta (45-40) si Olimpia Bucuresti (45-20). Din pacate a fost invinsa de CSU Craiova (35-45) si de campioana en-titre CSA Steaua Bucuresti (25-45). Steaua Bucuresti se stie ca le are pe componentele lotului national si olimpic, campioana mondiala Ana Maria Branza, Maria Udrea si Simona Pop. CSM Oradea s-a clasat pe 3. Trebuie sa mai amintesc, ca si la baieti, CSM Oradea tot bronz a obtinut.

La individual Benea Bianca s-a clasat pe 8, dupa ce a trecut de o componenta a lotului olimpic, Ioana Dumitru (15-10), dar a fost invinsa de Diana Donoiu (8-15), pentru intrare in 4. Competitia a fost castigata de Ana Maria Branza. Acest loc 8 este o performanta avand in vedere varsta ei si faptul ca a concurat cu sportive mult mai experimentate. Bravo!

cnspadaechipe2013_zps58b06ea3.jpg
Andreea Tufan, Alexandra Olteanu, Nicolae Ille, Ana Zdanovschi si Bianca Benea

Sursa: AICI

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.