La unele farmacii fara reteta, la altele cu reteta, haos total !

| 2 Comments

Stim bine cu totii, ca sistemul sanitar e praf si ca se ajunge la lucruri banale de multe ori

De ex eu am o bunica paralizata, la care ii tot iau medicamente, fie cu reteta, fie fara reteta de la medic. E ok pana aici?

Faza “tare” e ca la unele farmacii acele medicamente, care nu necesita reteta e nevoie de ea. De ce? De ce nu pot fi toate farmaciile pe acelasi “calaput”? Sa zicem ca inteleg ca fiecare farmacie are pretul ei, pt ca are patron diferit, dar la faza cu retetele toate trebuie sa fie la fel.

Alta faza e tare, ca a trebuit sa merg noaptea dupa medicamentele cu “reteta gratuita”, pentru ca in ziua respectiva am fost foarte ocupat si n-am apucat sa ajung ziua la farmacia de unde le procur de obicei. Am mers noaptea la o farmacie non stop si acolo o femeie a zis ca trebuie sa stiu nu stiu ce lege, ca sa poata ia introduce in calculator. De enspe mii de ori am luat medicamentele de la alte farmacii, si la nici una nu mi-a cerut asa ceva. Singurul lucru, pe care mi l-au cerut in comun a fost semnatura. Femeia asta n-a vrut sa-mi dea nici cum… si am aflat dupaia, ca e “rea” de felul ei. Exact ce ziceam si la al treilea alineat, de ce nu pot fi toate la fel? De ce depinde de farmacisti chestia asta? Noroc ca mi-a dat cateva tablete, pe bani. A doua zi am rezolvat simplu la farmacia, de la care le iau de obicei, fara sa stiu legea pacii.

As intelege, daca peste tot nu s-ar da fara retete, ca in alte tari, asa nu inteleg. HAOS TOTAL!

2 Comments

  1. pai normal ca e haos, pentru ca noi n-avem un sistem k lumea…

  2. mda…bine ar fi sa fie singurul sistem in care e haos :-<

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.