Incapatanarea lui Piturca sau lipsa de fotbalisti ?

| 2 Comments

Am vazut aseara pe jumatate meciul dintre Ungaria si Romania, si am ramas impresionat negativ. E unul dintre cele mai proaste meciuri ale nationalei din ultimele decenii. Sa n-avem aproape nici o ocazie si sa ne bucuram ca am facut 2-2 cu Ungaria? Intr-adevar, Ungaria s-a intarit, dar nici chiar asa. Cand am vazut ce meci e m-am pus sa ma uit iar la Romanii au Talent.

Noroc cu Steaua a salvat din nou Romania, de data asta prin Chipciu, care a lovit in ultimele minute. Macar asa am ramas la egalitate de puncte cu Ungaria. Mutu se vede ca e obosit, a imbatranit, Goian varza, Stancu varza, Tamas slabut, Grozav slabut (el e tanar si mai poate evolua), Torje n-a fost in forma si n-a avut cu cine, iar Tatarusanu a fost din nou nesigur. Chiriches, Maxim si Chipciu ce-au mai jucat.

Eu nu inteleg o chestie, de ce Piturca se incapataneaza pe o chestie la maxim? Cum frate sa-l tii pe Stancu 90 de minute cand vezi ca e varza? Nu inteleg de ce nu i-a bagat mai repede pe Maxim si pe Chipciu si de ce n-a jucat cu Pantilimon titular. Eu sunt stelist, dar Tatarusanu e nesigur si ne da emotii. Pantilimon a aparaut mai putin la Manchester City, dar 98% ofera siguranta. Nu inteleg de ce nu l-a bagat si pe Gardos in echipa si nu inteleg de ce nu l-a adus si pe Latovlevici la nationala. Gardos si Chiriches se cunosc mai bine, iar ultimul e mult mai in forma ca Rat si e si mai agresiv. Nu sunt eu antrenor, dar chestiile astea se observa cu ochiul liber, zic eu. Cum zicea cineva aseara, Piturca e un antrenor mediocru, pentru ca are orgolii si superstitii idioate. Si nu pentru ca sunt stelisti si n-a folosit mai multi jucatori ai Stelei, ci pentru ca se incapataneaza pe anumite faze, si mai ales cele importante. Il lasi tu pe Sapunaru acasa, doar ca tu ai figuri pe cap? Fotbalisti avem in tara, antrenori nu prea mai avem.

Sper ca in meciul cu Olanda sa lasam orgoliile si sa ne vedem de treaba. In fotbal e posibil orice, dar trebuie sa avem determinare si concentrare. Si mult mai mult optimism din partea antrenorului. Cand il auzi pe Piturca la declaratii iti vine sa fugi in lume. “Avem probleme la fazele fixe”, “Sunt multumit de rezultat”. Avem probleme la fazele fixe de mult timp, cand le rezolvam? La nationala avem nevoie de un Mircea Lucescu, de un Dan Petrescu, de un Reghecampf samd, oameni care vor mai mult, mai optimisti, mai in vana, cum se zice…

HAI ROMANIA!

2 Comments

  1. Eu zic ca fotbalisti avem, dar din pacate sunt cam toti de la Steaua. N-ar fi rau sa jucam cu toti pentru ca se cunosc intre ei si au formate automatismele.

  2. Eu am vazut tot meciul insa am aceeasi parere cu tine, poate doar faptul ca al nostru fundas CHIRICHES eu zic ca a fost imperial altfel luam vreo 3 , iar Radu Stefan pe ofensiva nu a impresionat insa in aparare mi s-a parut foarte exact , in locul lui il tartore Pitzi eu as juca pe linia din spate cu Radu Stefan (St) Chiriches (centru), Luchin(centru) si Tamas (dr), de ce luchin pe centru si nu tamas , pt ca tamas joaca ok pe dreapta si luchin ii place mai mult pe centru , altfel perf de acord cu toti din fata , in felul cum i-ai caracterizat…

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.