Ce inseamna de fapt o prietenie !

| 2 Comments

Se pare ca nici in ziua de azi unii nu stiu ce inseamna cu adevarat cuvantul “prietenie”. Sa va explic eu cum vad o relatie de prietenie. Si DA, o mai spun o data, cred ca poate exista lejer o relatie de prietenie dintre un barbat si o femeie (AICI puteti citi despre asta).

– respect reciproc si incredere totala, indiferent cine intervine in aceasta relatie
– se pun intrebari, inainte de a aduce o acuzatie
– nu se impun lucruri, indiferent daca una dintre parti are dreptate.
– sa comunicam cat mai mult
– sa lasam de la noi cat putem

Eu cred ca intr-o prietenie este nevoie de respect reciproc, pentru ca altfel nu poate exista aceasta relatie. De incredere totala, nu mai vorbesc, indiferent cine intervine in aceasta relatie. Si daca intervine cineva din familia mea, tot nu ma apuc sa-mi barfesc prietenul, chiar daca as avea de ce. Eu nu fac asa ceva si nici nu e normal. Mie nu-mi place sa vorbesc de nimeni de urat, pe la spate, mai ales daca nu i-am spus prima oara in fata.

Inainte de a lansa o acuzatie, pe care o faci auzind niste lucruri din zbor ii pui la prieten niste intrebari, ca poate nu e adevarat si merita si el un punct de vedere. Nu ma apuc sa-mi “spurc” prietenul, doar pt ca am auzit ceva, care poate nu e adevarat sau poate mesajul a ajuns distorsionat la mine, prin tot felul de intermedieri.

Nu se impun lucruri niciodata, indiferent daca o parte are dreptate. Da, se pot da sfaturi reciproce, dar niciodata, niciodata nu se impun lucruri, cel putin eu nu pot face asta. Chiar daca prietenul/prietena meu/mea face ceva gresit eu nu pot sa ma supar pe el/ea atata timp cat intre noi exista chestiile de la punctul 1. Da, incerc sa il/o indrept pe calea cea buna, dar nu impun. Mai bine sfaturi si rabdare, decat impunere. Nu pot sa zic “gata, nu mai esti prietenul/prietena mea”, pt ca nu mi se pare normal. Poate, poate nici nu am dreptate, si ma supar degeaba. Plus ca vreun membru al familiei sau alt prieten nu poate impune niciodata sa renunt la alt/alti prieteni. Conteaza doar relatia dintre cei doi.

Comunicarea e secretul. Cu cat vorbim mai mult, cu atata e mai bine. Se rezolva multe probleme vorbind, personal sau la telefon. Cum zicea cineva “multe probleme ar disparea din viata noastra, daca am vorbi unii cu altii, nu unii despre altii”.

Invatati sa spuneti cuvintele imi pare rau, te iert, te iubesc, multumesc cat mai des. O sa vedeti schimbari foarte mari. Trebuie sa lasam cat mai mult de la noi, indiferent care are dreptate. Si eu sunt destul de incapatanat, dar cand e nevoie las de la mine, ca sa iasa bine totul.

Si inchei cu un citat: “Cei slabi nu pot ierta niciodata. Iertarea este atributul celor puternici.” Mahatma Gandhi

prietenie_zps0282804a.jpg

poza trilulilu

2 Comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.