A revenit Sapunul Cheia ?

| 1 Comment

Sa fi revenit pe bune in acelasi format? Sau doar ca si brand?

Tot mai bun e sapanul facut de bunici, in sat.

sapuncheia_zps4f282ecc.jpg

via

One Comment

 1. Real a revenit!Formatul e adaptat anilor care-i traim respectind conceptul existent pina la industrializarea lui din anii 70.Un brand romanesc fondat in 1886 nu ar fi fost pacat sa ramina mort?
  Sapunul de rufe este comparativ egal calitativ cu sapunul bunicilor de la tara.Doar ca pe linga solutia tehnica romaneasca numita untura mai are si ulei de palmier.Intr-adevar calitatile de spalare ale grasimii animale saponificate nu le egaleaza nici o grasime vegetala dar pentru calitati spumante superioare si finete am preferat sa introducem in reteta si uleiuri vegetale.Este acelasi sapun cu exces zero de grasimi,diferenta e in omogenitatea unturii si respectarea unor informatii de saponificare stiintifice.Bunicii nostri lucrau cu exces de lesie fiindca nu foloseau un amestec omogen si nu puteau respecta o reteta.In urma saponificarii acelui amestec rezulta sapun si lesie.Noua ne rezulta doar sapun.
  Restul produselor sunt diferite de sapunul bunicilor.Am generat cate un produs pt fiecare aplicatie fiindca a spala mana necesita o alta putere de spalare fata de a spala parul de pilda.In principiu sapunurile Cheia reconstruiesc o oferta veche de mai bine de un secol,gasesti sapun pentru maini asa cum era in anii 30,sapun de toaleta in variantele existente in 1966(primavara,lavanda,santal si rodica),dar si produse de nivel terapeutic cu solutii tehnice superioare variantelor din trecut.De pilda untul de cacao utilizat in sapunul de masaj sau cel de par e o solutie inexistenta in perioada interbelica,iar pe vremea lui Ceausescu existau limitari totale la materiile de import(uleiul de palmier,de cocos sau untul de cacao).
  Sapunurile Cheia sunt lucrate manual,ambalate atipic si original si in mod cert se vor reimpune pe piata.Varietatea si dinamicitatea conceptului,implementarea de produse fara concurenta gen martisoare de sapun Cheia,Magneti tridimensionali din sapun Cheia sau in curind Sapunuri Cheia pentru copii,nu se doreste decat a intari o imagine care vremelnic a lipsit de pe piata,iar structura vasta a ofertei nu poate decat sa transmita informatia ca nu suntem novici.Stim meseria asta de sapunari de suficient timp incat sa credem in optimismul viitorului.
  De la o bunica de la tara ,din Galgau judetul salaj,am invatat sa bag lapte de bivolita sa fac sapunul mai fin.Am perseverat si am obtinut sapunul din lapte de bivolita.Un sapun unic,romanesc,traditional.
  Ca o concluzie:stiintific afirm ca sapunul Cheia cu exceptia sapunului de rufe este superior sapunului facut de bunici,in sat!Iar cel de rufe identic!
  urmareste ,te rog,www.facebook.com/pages/sapunul-cheia ,da-mi un like atunci cand va fi cazul,si curand va fi cazul, si-ti vom trimite un sapun Cheia care bunicii,de la sat,nu-l faceau!

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.