De ce e normal sa avem copil/copii !

| 2 Comments

Acum ceva timp am vb cu o amica, care imi spunea ca nu vrea sa aiba copii. Nu m-am contrazis cu ea, pentru ca e decizia ei, dar mie unul nu mi se pare deloc ok aceasta decizie. Am mai citit si articolul scris de Makavelis, si am decis sa-mi dau si eu cu parerea, mai ales ca de doua luni sunt tatic si am o oarecare experienta.

De ce e normal sa ai copii?

1. Pentru ca si noua o mama si un tata ne-au dat viata si e normal ca sa facem acelasi lucru la randul nostru. Daca parintii nostri ziceau acelasi lucru, si anume ca nu vor copii? Noi mai existam pe lumea asta? Nu cred. Sau cel putin nu in forma asta. Eu zic ca avem o obligatie la randul nostru. Egoismul, lenea si comoditatea nu-si au locul aici.
2. Pentru ca nu exista motivatie si bucurie mai mare decat cele pe care ti le dau un copil, mai ales din sangele nostru. Am o fetita de doua luni si e de nedescris bucuria pe care mi-a provocat-o. Cand o vad pe ea uit de efectiv toate problemele. De motivatie nu mai vorbesc.

Da, stiu ca sunt persoane care nu pot avea copii din cauza unor probleme de sanatate, dar suntem in sec 21 si aceasta problema se rezolva cu bani 100%. Sau exista varianta “adoptiei”, mai ales daca vi-e groaza de perioada de 9 luni. Stiu ca nu e acelasi lucru, dar si aceia sunt copii, si pot fi modelati, si iubiti la fel ca si copiii din sangele nostru.

Deci, cei care va doriti sa nu aveti copii mai ganditi-va de doua ori inainte. O sa va placa cand bebelasul scoate primele sunete, o sa va placa cand zambeste prima oara, o sa va placa sa va uitati la el/ea cand doarme samd. Sunt niste lucruri de nedescris.

2 Comments

  1. hmm, poate inca nu e pregatita…nici eu in momentul de fata nu doresc copii, nici vorba de casatorie, dar am doar 24 de ani. Poate dupa 30 :D

  2. Eu n-am zis nimic legat de moment. Ala si-l alege fiecare :P

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.