Scorpion de Romania !

| 4 Comments

Acum 10 minute am aflat ca exista scorpioni si in Romania. Specia se numeste Scorpion Carpatin (Euscorpius carpaticus) si traieste pe langa Herculane, Calimenasti-Caciulata, Jud Valcea si in judetul Buzau. Cica intepatura lui nu are “efecte grave”.

Acest specimene din imagini sunt niste femele cu pui. Trebuie sa ajung o data sa-i pozez.

scorpionromania.jpg

scorpionromania1.jpg

poze Dani Purcaru

4 Comments

  1. sal. am reusit sa pozez unul in Defileul Jiului mai axact Bumbesti Jiu, jud. gorj. Era in camera in aplica becului de la baie. I-am facut o poza acolo dupa care l-am luat sa-l eliberez. are aprox. 2 cm si din ce am citit eu despre euscorpius carphaticus, este un mascul adult. am vorbit cu localnici care sustin ca nu este o noutate in aceasta zona printre vipere cu corn si gusteri din mai multe specii rar intalnite.

  2. Acum 40 de ani fiind din Orsova, ma jucam cu prietenul meu prin padurile din jurul orasului. Am gasit un scorpion sub o piatra si nu ne venea sa credem…in tara noastra scorpioni?? Am spus la citiva cand am venit acasa dar neau crezut nebuni…si nebunatici cam eran noi, dar am incetat sa mai spunem mai departe.

  3. Stiu ca sunt scorpioni la Orsova inca din copilarie, dar nu am avut niciodata ocazia sa gasesc unul viu. Am gasit o data unul mort in scoarta unui copac, dar altii nu. Nici nu am cautat suficient de bine :)
    Dar exista. Sa nu va inchipuiti ca sunt ‘monstri’. Nu au mai mult de 2-4 cm.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.