Catalina Ponor, argint la sol la Jocurile Olimpice de la Londra !

| 0 comments

Ieri, Romania a mai obtinut o medalie in finala de la sol prin draguta de Catalina Ponor. Din pacate Sandra Izbasa a cazut pe ultima linie si a pierdur numarul. Asta este, se intampla.

Catalinei i-a fost luata in ultimul moment medalia de bronz de la barna. Antrenorul roman al americancelor, Brestian a depus contestatie, iar juriul a decis sa schimbe medaliile. Astfel ca Ponor s-a clasat pe 4. Brestian a avut oo, iar Belu si Bitang au fost blegi sau probabil au stiut ca au dreptate americanii. Nadia a avut dreptate, si anume ca trebuia sa se dea doua medalii de bronz in cazul asta. Nu e vina sportivilor ca arbitrii gresesc.

Larisa Iordache s-a clasat a 6-a. Nu inteleg nici acuma de ce Diana Bulimar n-a participat. Eu cred ca ar fi obtinut un loc mai bun decat Larisa. Poate daca Larisa n-ar fi fost accidentata intelegeam.

Nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa se intample cu gimnastica romaneasca in viitor. Parerea mea e ca se cam stinge. Nu prea vin fete din urma. Si asta pentru nu investim in acest sport, nu avem sali de gimnastica, nu avem programe, care sa-i ajute si pe parinti, nu se face informare corecta, iar toata lumea buna pleaca. Brestian si sotii Karoly le antreneaza pe americance, Boboc e antrenorul Guatemalei, Nadia mai mult vorbeste decat face samd. Din cate am inteles, sotii Brestian au si o academie de gimnastica in SUA. Bravo lor. Cat despre Nadia, o respect enorm pe Nadia Comaneci ca sportiva si in general ca femeie, dar m-a dezamagit in ultimul timp. Si prin faptul ca i-a ajutat foarte mult pe americani, dar si prin faptul ca isi da cu parerea, dar nu ajuta gimnastica romaneasca mai cu nimic. Sunt sigur ca nici cei din federatia de gimnastica nu fac tot posibilul ca sa fie bine. Cu siguranta ca sunt multe orgolii la mijloc, care afecteaza sportul si copiii din Romania.

In fine, sa ne bucuram de performanta Catalinei. O merita pentru ca e fata serioasa si draguta! Hai Romania!

catalinaponorlondra2012.jpg
Aliya Mustafina (Rusia), Alexandra Raisman (SUA), Catalina Ponor

poza daylife.com

Mai jos ale rezultatele romanilor in probele de ieri si de azi:

Azi:

Bianca Perie nu s-a calificat in finala la aruncarea ciocanului.
Iosif Chirila pe 3 in finala B la canoe simplu.
Mirela Lavric s-a calificat in semifinala la 800 metri.

Ieri:

Vioriga Tigau nu s-a calificat in finala la saritura in lungime.
Roxana Barca nu s-a calificat in finala la 5000 de metri.
Alin Alexuc Ciurariu a pierdut in primul tur la lupte greco-romane, 96 kg.
Echipajul de kaiac2 feminin (Iuliana Paleu (21 ani) si Irina Lauric (19 ani)) nu s-a calificat in finala.
Mihalachi si Dumitrescu s-au calificat in finala de canoe dublu! Au sanse sa ia titlul olimpic!
Echipajul de kaiac4 (Petrus Gavrila, Stefan Vasile, Toni Ioneticu si Traian Neagu) s-a calificat in finala!

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.