Viata fara Coca Cola, Pepsi, McDonald’s, KFC, Marlboro, Jack Daniels, Nescaffe, iPhone sau Samsung Galaxy !

| 2 Comments

Dupa cum stiti, bauturile racoritoare din ziua de azi nu sunt sanatoase. Acum dau exemplu pe Coca Cola si Pepsi, firmele mai cunoscute. Stiu ca fac pofta datorita gustului bun, dar nu sunt ok deloc. Unii oamenii zic ca nu pot sa-si imagineze viata fara aceste produse. Eu zic ca se poate. Eu foarte rar beau sucuri, iar cand o mai fac, beau Sprite si nu Cola, Fanta samd. Stiu ca nici Sprite-ul nu e sanatos, dar cred ca o data la o saptamana beau 0.33 litri pentru ca e incolor. Eu eram dependent candva de Cola, dar acum sa nu mai aud de ea. Se poate si fara, va spun eu. N-am baut de 5 ani. Daca vreau neaparat, nu mai beau nici Sprite.

Legat de McDonald’s sau KFC la fel. Nu sunt sanatoase. Pot sa spun ca am lucrat doua luni la McDonald’s acum multi ani si mancam zi de zi, dar acum mananc o data la trei, patru luni de pofta. Se poate si fara aceste lucruri.

De ce tigari si bautura in exces? Eu de ex am incercat sa ma apuc de fumat si n-am reusit. Nu-mi plac si dau si banii degeaba pe ele. Mi se par o pierdere de timp si de sanatate. Iar daca tot suntem la brand-uri, zic ca lumea cumpara Kent si Marlboro ca doar trebuie sa se respecte. La fel si acool-ul in exces. Castigati ceva daca va imbatati in fiecare vineri si sambata? Si mai ales band atata whisky (Jack Daniels)? Eu unul recunosc ca in liceu mai aveam treaba cu bautura, dar acum beau doar la ocazii. Si nu duc lipsa, sincer. Nu zice nimeni sa nu beti cate o bere rece vara sau ceva, dar nu in exces. Nu mai vorbesc de cafea, care in majoritatea cazurilor lasa doar impresia ca dau energie. Din cate am vazut, lumea cumpara mai mult Nescaffe, tot pentru ca e la moda. Eu n-am batut nici o cafea in viata mea. Nici ei nu-i duc lipsa. Cafeaua mea e aerul de dimineata.

Iar acum sa trecem la tehnologiile din domeniul telefoniei. Stiti ca toata lumea alege intre iPhone si Samsung Galaxy. Ei bine eu n-am facut-o pentru ca sunt prea scumpe si nu dau atatia bani pe un telefon si pentru ca nu se ridica la pretul lor. Brandul face o parte din pret. Eu de ex mi-am luat LG Optimus Black si pot sa zic ca sunt multumit de el. N-am dat nici multi bani si e foarte ok pentru mine. Eu am citit un review pe net inainte sa-l iau spre deosebire de altii care si le cumpara pentru ca are toata lumea. Nu zice nimeni ca nu sunt mai bune ca si al meu, dar nu e diferenta aia de care vorbeste toata lumea.

De ce consuma oamenii toate astea? Pentru ca e trendi, pentru ca sunt bune, pentru ca sunt un brand. Majoritatea nu gandesc singuri. Daca bea ala, trebuie sa beau si eu, daca fumeaza ala, trebuie sa fumez si eu samd. Si repet, nu am zis ca sunt doar astea nesanatoase ci am nominalizat firmele fara de care majoritatea lumii nu poate trai. Haideti ca se poate si fara! Ganditi liber!

2 Comments

  1. cu tehnologia te cam contrazic . tu de ce folosesti camera canon cu nu stiu ce fel de obiective ? pt ca iti sunt de ajutor nu ? tu daca ai preferat acel lg este pt ca se acomodeaza necesitatilor tale .

  2. Pai asta incercam sa spun. Eu nu am luat Nikon pentru ca are toata lumea ci pentru ca imi place mie si ma inteleg cu aparatul. Sunt multi, care fac poze multmai bune ca mine cu Olympus de ex sau cu Sony.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.