Spania a castigat Campionatul European de Fotbal 2012 !

| 0 comments

Din pacate n-am apucat sa scriu decat azi pe blog, iar finala a fost duminica. Spania batut Italia cu 4-0. Cred ca e prima finala, care se termina la un asemenea scor. Si e prima echipa care castiga trei turnee unul dupa altul, EURO 2008, CM 2010 si EURO 2012.

Spania a jucat foarte frumos duminica si a demostrat ca e o echipa mare. Speram sa nu joace ca si in semifinale si mi-au demonstrat inca o data ca au jucatori de mare valoare. Mi-au demonstrat inca o data ca sunt o echipa, mai ales la faza ultimului gol, cand Torres putea sa suteze, dar a ales sa-i paseze la Mata. Mi-au placut foarte tare genialul Jordi Alba (AMUNT VALENCIA), Iniesta, Torres, Xavi, Silva si Casillas. Imi pare rau de Llorente, care n-a jucat nici un minut.

Italia a jucat prost, dar per total a avut un turneu ok. Au ajuns pe merit in finala. Balotelli mi-a demonstrat inca o data teoria mea despre el. E slab. Degeaba ai un meci bun, daca ai cinci proaste. Pirlo si Buffon sunt geniali, dar astazi s-a vazut ca nu pot singuri la nesfarsit.

Comentatorii romani mi-au demonstrat inca o data ca sunt slabi. Ce treaba avea Shakira cu meciul? Si de ce trebuie sa fie intotdeauana subiectiv “pe fata”?

Oricum, daca Romania nu e la EURO tot degeaba. Nu prea are farmec asa. N-as putea sa strig niciodata “viva espana” sau “forza squadra azzura” pentru ca sunt roman pana in maduva oaselor. Ca tin cu Valencia e alta treaba, e o echipa de club. Ca si nationale mi-au mai placut Grecia, Cehia, Croatia si Suedia. Germania a fost ok pana in semifinale.

Per total, turneul a fost ok si am ramas impresionat placut de constructiile pe care le-au reusit Ucraina si Polonia. Pacat de incidentele din prima saptamana dintre rusi si polonezi.

Sper sa ne revansam la Jocurile Olimpice si sa luam vreo 10-15 medalii. Hai Romania!

/spaniaeuro2012.jpg

poza daylife.com

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.