Romania, rezultate remarcabile la Imagine Cup 2012 !

| 0 comments

Dupa cum stiti, Imagine Cup este o competitie de tehnologie foarte importanta si binenteles, organizata de Microsoft. Finala din acest an s-a desfasurat la Sydney, Australia.

La eveniment au participat si patru echipe din Romania, care au ajuns in finale:

Complex (Universitatea “Babes-Bolyai” si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca) la secsiunea Windows Azure Challenge, IQube (Universitatea “Politehnica” din Timisoara) la secțiunea Software Design, AVe (Universitatea “A.I. Cuza” din Iasi) la secsiunea Game Design: Phone si Petru Alexandru Ticlea (Universitatea Romano-Americana, Bucuresti) la sectiunea IT Challenge.

Paul Ticlea de la URAB a castigat locul 1 la IT Challenge, iar Complex din Cluj s-a clasat pe locul 2 la Windows Azure Challenge. Echipa Complex este formata din doi oradeni si un zalauan, si anume Bogdan Bondor, Cristian Rosu si Paul Sucala. Cei doi de la urma au castigat si locul 1 la ISEF 2010. Coordonator le-a fost Conf. Dr. Simona Motogna.

Echipa Ave, formata din Alecsandru Grigoriu si Victor Porof a ajuns in finala (primele 10 echipe) la Games Design: Phone cu jocul City Quest. City Quest e un joc 3D de aventura, care promoveaza gravitatea bolii Osteogenesis Imperfecta (boala oaselor fragile). Coordonator: Conf. Dr. Sabin Buraga

IQube s-a clasat intre primele 20 din 72 de finaliste. Proiectul se numeste LiveX Learning Platform si permite realizarea de experimente accesibile si interactive ce stimuleaza creativitatea elevilor si studenților. Solutia se bazeaza pe inovatii hardware, care se cheama IQube-uri, pentru realizarea “practica” a experimentelor (si poate intrebuința alte dispozitive inteligente, cum sunt smartphone-urile, tabletele sau sensori Kinect). Echipa e formata din Adrian Stancovici, Remus Gabriel Barbatei, Otilia Stretcu si Cristian Viktor Ardelean.

Din cate am inteles, fiecare student a primit cate un Nokia Lumia 800 si o cartela SIM cu 500 MB de trafic si apeluri nelimitate pe perioada competitiei plus o promisiune numita Windows 8 PC, binenteles dupa ce va fi lansat. Nu-i asa ca avem copii destepti?

/complex2012.jpg
Cristian Rosu, Paul Sucala si Bogdan Bondor (Complex)

poze chip.ro

BRAVO!

Articole Relevante

Cristian Corduneanu, locul trei la Young Creative Chevrolet 2011 !

Doua medalii pentru Romania la ISEF 2010 !

Romania castiga cupele IT Challange si Software Design la Imagine Cup 2009 !

Romania castiga marele premiu la Geneva !

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.